Bacha! Je piatok trinásteho.

Príliš sa neusmievajte na cudzích ľudí, lebo čo ak si niekto z nich zmyslí, že si vás zamiluje, požiada o ruku a ste v chomúte. Tiež nenariekajte nad rozliatym mliekom, niekedy aj trinástka môže priniesť šťastie.


Trinástka môže priniesť šťastie aj vám. (Autor: Viera Dusíková)

 

Ak sa chystáte do práce na bicykli, vyhýbajte sa rozbitým fľašiam, vodičom aj charakterom. A nemotajte sa raz po chodníku, raz po ceste.  Je piatok trinásteho. Tak bacha! Vodiči nemajú radi nerozhodných cyklistov. Čo ak niekomu zlyhajú nervy a pozornosť?

Ale poďme k piatku. „Dnes mám narodeniny,“ pochválila sa etnografička Balneologického múzea I. Wintera, Jarka Hluchová. A dodala: „Keď som sa narodila, bolo to päť minút po polnoci,pôrodník doktor Kubica navrhol mojej mame, aby zapísali dátum narodenia dieťatka, teda mňa, na 12. septembra. Mama s tým nesúhlasila, jej dcéra predsa nepôjde do života hneď na žačiatku s klamstvom. A ja som jej za to vďačná. Vtedy síce nebol piatok, ale nedeľa.  Takže o piatku trinástke nebola reč. Ten zažijem až dnes. A už sa naň teším.“

Keď sme už pri bábätkách, poznám ženu, čo porodila svoje dieťatko a keď jej ho doniesli v piešťanskej pôrodnici na izbu, na rúčke malo šnúročku s okrúhlym medailónikom a na ňom číslo trinásť. „No, to bude smola. Povedala si.“ A predstavte si, naozaj sa jej to vyplnilo. Dieťatku museli ešte v ten zaviesť do žalúdka sondu, do hlávky mu vpichli injekciu s liekmi tečúcimi z infúzie. Bábätko sa narodilo so zápalom, ktorý bolo treba preliečiť. Aké ponaučenie z toho plynie Neprivolávajte si svojimi myšlienkami, ani slovami nič zlé.To otrepané – myslite pozitívne, sa oplatí.

Je piatok trinásteho. Tak si ho užite naplno v dobrej nálade. Ak sa na niekoho predsa len usmejete viac ako zvyčajne nemusí to nutne končiť svadobnými prstienkami. Niekedy pozvanie na kávu, výlet, koncert alebo „tanečky“ úplne stačia k obyčajnému šťastiu.  A ktovie? Je piatok, či sa z toho nevyvinie aj veľká láska. Pokračujúca na radnici pri oltári i v pôrodnici.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava