Vrbovskí gymnazisti budú gavariť po rusky i spíkovať

V septembri vo Vrbovom slávnostne otvorili prvý ročník bilingválneho štúdia v ruskom jazyku v priestoroch Gymnázia Jána Baltazára Magina. Do ruskej triedy nastúpilo šestnásť žiakov. Polovica z nich prichádza do rodiska Mórica Beňovského z Piešťanského okresu, ďalší sú z Brezovej pod Bradlom, Trenčína či z Dubnice nad Váhom.

V priestoroch Gymnázia J. B. Magina vo Vrbovom otvorili prvý ročník bilingválneho štúdia v ruskom jazyku. foto: archív Gymnázia J. B. Magina Vrbové

Na slávnosti, ktorá sa konala vo foyeri gymnázia v pondelok 2. septembra, nechýbal predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, riaditeľ odboru školstva TTSK Stanislav Pravda, riaditeľka Ruského centra vedy a kultúry v Bratislave Inna Kuznetsová i jej kolegyňa, vedúca jazykového vzdelávania.

Žiaci už v prvom ročníku budú mať dvanásť hodín ruského jazyka a tiež konverzáciu s moskovskou lektorkou. Od druhého ročníka po piaty sa budú v ruštine učiť aj odborné predmety a pribudne im ďalší cudzí jazyk. Môžu sa rozhodnúť medzi anglickým, nemeckým či francúzskym, z ktorých môžu na konci štúdií maturovať. Takto jazykovo vybavení študenti môžu byť zaujímavými nielen na trhu práce, ale i vo vysokoškolskom prostredí.

vd

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel