Rekonštrukcia Bratislavskej pokračuje výmenou lámp

Už viac ako tri mesiace trvá rekonštrukcia Bratislavskej cesty v Piešťanoch, kde po dokončení prác má konečne vzniknúť cyklochodník. Okrem toho ulica nadobudne krajší vzhľad aj vďaka novému asfaltu a vysadenej zeleni. Pracovníci minulý týždeň osádzali svietidlá.

Takto zatiaľ vyzerá západná strana ulice. foto: Supa

Z ulice zmiznú staré betónové stĺpy, ktoré okrem svietidiel slúžili aj ako vodiče elektrických káblov. Tie sú po novom umiestnené v zemi, čo je aj dôvod komplikovaného rozkopania ulice. Na Bratislavskej totiž súčasne pracujú dve firmy, pričom jedna vykonáva samotnú rekonštrukciu a druhá realizuje prekládku vzdušných rozvodov distribučného nízkonapäťového vedenia do zeme vrátane prepojenia k jednotlivým nehnuteľnostiam a následne odstráni jestvujúce elektrické stĺpy.

V mieste od reštaurácie na križovatke s Ulicou Dominika Tatarku je asfalt čiastočne hotový. Rovnako aj na druhej strane sú už vyznačené plochy, v ktorých sa bude po dokončení nachádzať zeleň, konkrétne živé ploty, 20 javorov poľných a 10 hrušiek Calleroya.

Práve na protiľahlej strane je však nový asfalt „zlepený“ s tým starším. Podľa informácií z piešťanskej radnice už chodník v takomto stave ostane. Táto časť sa obnovovala pred tromi rokmi a radnica pri rekonštrukcii postupuje podľa projektovej dokumentácie.

Rekonštrukcia ulice má byť hotová do konca októbra. Na viacerých miestach však ešte nie sú osadené obrubníky ani naliaty asfalt, nie je dokončená výmena stĺpov ani vysadená zeleň. Rozbúrať ďalšiu časť ulice by teda asi ani z časového hľadiska už nebolo reálne.

Piešťany uspeli minulý rok so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu v rámci výzvy zameranej na zvýšenie atraktivity cyklistickej dopravy. Radnica zaplatí za vynovené chodníky 570-tisíc eur, väčšinu peňazí na tento projekt získala zo spomínaných eurofondov.

Výmena elektrických vedení mala byť hotová už vlani, napokon sa však začala len krátko pred rekonštrukciou chodníkov. Preto sa práce dvoch firiem musia koordinovať a termín dokončenia sa zdá byť krkolomný.

Minulý týždeň začali montovať svietidlá. foto:Supa
Rekonštrukcia Bratislavskej cesty má byť hotová do konca októbra. foto:am

am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav