Do škôlok v Piešťanoch nezobrali 53 detí

Po dvoch mesiacoch prázdnin sa začal nový školský rok. Do lavíc zasadli noví prváci, tí predchádzajúci už svojim mladším kamarátom môžu odovzdávať cenné skúsenosti. Do piešťanských škôl sa tento rok chystalo viac detí ako vlani.

Ilustračné foto: am

Do piatich škôl a 11 tried v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Piešťany sa chystalo nastúpiť 260 prváčikov. Dve triedy pre 31 detí otvorili aj pre prvákov v cirkevnej spojenej škole a desať nastúpilo do spojenej školy. Celkovo v školskom roku 2019/2020 by svoj prvý školský rok malo začať spolu 301 prváčikov v 14 triedach a siedmich školách.

Novým riaditeľom Základnej školy Holubyho je Andrej Hanic, riaditeľkou Základnej školy F. E. Scherera sa stala Sidónia Podhradská.

V prípade materských škôl bolo doručené zamietavé stanovisko rodičom 53 detí. Z nich 30 dovŕši tri roky až budúci rok, ďalších päť bolo z iných obcí, iné deti zasa rodičia nechceli umiestniť do škôlky na najväčšom piešťanskom sídlisku.

Od 1. septembra pribudla do siete predškolských zariadení na území mesta ďalšia škôlka – Cirkevná materská škola sv. Michala Archanjela na Vodárenskej ulici 78. Je súčasťou Cirkevnej spojenej školy Piešťany a jej riaditeľom je rovnako Ján Morong. Škôlka bola vybudovaná rekonštrukciou priestorov bývalého prvého stupňa Cirkevnej základnej školy sv. Márie Goretti, pričom bola hradená predovšetkým z eurofondov s celkovými nákladmi vyše 400-tisíc eur. Zriaďovateľom školy je Trnavská arcidiecéza. Kapacita škôlky je 60 miest a záujemcov ešte stále prijíma.

Koľko detí do materských a základných škôl napokon nastúpilo, bude známe po 15. septembri.

am

0 Shares

Najnovšie správy

Plánovaná už raz odkladaná udalosť Natrime si svoje mesto sa v sobotu 4. mája uskutočnila v dopoludňajších hodinách. Iniciatíva vznikla…
  • 10.05.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je piatok 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 11. mája 2024
Meniny má Blažena, zajtra Pankrác