Riaditeľ nemocnice požaduje od radnice parkovací benefit

Zamestnanci Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch na čele s jej riaditeľom Štefanom Kóňom sa búria proti novej parkovacej politike mesta. Na mestský úrad doručili petíciu, ktorou sa dožadujú zrušenia nedávno prijatého uznesenia mestského zastupiteľstva, ktorým sa mení a dopĺňa Všeobecne záväzné nariadenie o podmienkach státia v zóne dopravného obmedzenia a plateného parkovania na území mesta.


Zamestnanci nemocnice majú vyhradené parkovanie v areáli Krošlákovca vzdialeného len desať minút peši od nemocnice. (Autor: supa)

Táto len v júni prijatá mestská legislatíva totiž znemožňuje okupovať centrálnu mestskú zónu autami zamestnancov podnikov a zariadení so sídlom či prevádzkou v turistami najnavštevovanejšej lokalite kúpeľného mesta.

Od novembra totiž zavádza dvojeurovú tarifu za hodinu státia na vyznačených parkovacích miestach od hotela Eden až po Slovan a jednoeurovú tarifu, ktorá je už v platnosti na veľkom parkovisku na Nálepkovej ulici. Ale najpodstatnejšia zmena, ktorá tak veľmi riaditeľovi nemocnice prekáža, je fakt, že v týchto dvoch lokalitách nebudú platiť predplatené celoročné parkovacie karty. Na zvyšku platených parkovacích miest v centre budú parkovacie karty aj naďalej platiť.

Avšak ako riaditeľ Štefan Kóňa v sprievodnom materiáli k petícii píše, lacné parkovanie v centre Piešťan bolo jedným z benefitov, na ktorý svoj slabo platený zdravotnícky personál do zamestnania v Nemocnici A. Wintera lákal.

Nuž, my pre neho máme radu, ako zabezpečiť parkovací benefit pre zamestnancov bez toho, aby mu naň museli obyvatelia Piešťan prispievať.

V centre mesta na Radlinského ulici má nemocnica vo svojom vlastníctve veľký areál. Predtým, ako ho nechala schátrať, to bolo doliečovacie oddelenie. Domáci ho poznajú pod názvom Krošlákovec. Tento objekt okrem toho, že ho nemocnica necháva rozpadávať, má dostatok priestoru na parkovanie pre všetkých jej zamestnancov vrátane riaditeľa. Vstupná brána je dokonca vybavená elektronickým otváraním s diaľkovým ovládaním.

Preto najjednoduchšie riešenie pre riaditeľa Kóňu, ako zabezpečiť parkovanie pre svojich zamestnancov a neobmedzovať tým návštevníkov centra kúpeľného mesta, je rozdať zamestnancom ovládače od brány spustnutého Krošlákovca. A odtiaľ to majú zdravotníci do nemocnice na nábreží Váhu peši asi tak ďaleko ako napríklad personál trnavskej nemocnice z autobusu či vlaku do svojej práce.

Z toho vyplýva, že petícia mala byť asi adresovaná nie na mestský úrad, ale skôr na riaditeľstvo nemocnice. 

Čo je nové v parkovaní

Parkovisko na Nálepkovej ulici v Piešťanoch je v čase od 7:00 do 21:00 spoplatnené jednotnou sadzbou 1 euro za hodinu. Na parkovisku nie je možné parkovať s platnou parkovacou kartou, s výnimkou soboty a nedele a s výnimkou parkovacej karty obyvateľa zóny, t.j. obyvateľa s trvalým bydliskom na Nálepkovej ulici v úseku od parkoviska Nálepkova, pešia zóna Winterova, Pribinova, Námestie slobody, Nitrianska.

S platnou parkovacou kartou nie je možné parkovať na parkovisku na Rázusovej ulici, na parkovisku pri hoteli Eden, na parkovisku Winterova pred nemocnicou až po Sad A. Kmeťa po hotel Slovan. Zároveň sa zvýšila sadzba za parkovanie v týchto dopravne exponovaných lokalitách na 2 eurá za hodinu a 2 eurá za každú ďalšiu začatú hodinu.

Parkovisko pred futbalovým štadiónom je spoplatnené od 1. novembra 2019 v čase od 7:00 do 15:30 jednotnou sadzbou 0,60 eur/h.

Jednotná sadzba za parkovanie na miestach plateného státia sa zvýšila z 0,50 na 0,60 eur/h.

Zvýšili sa sadzby za vydanie jednotlivých druhov kariet. Parkovacia karta ročná neprenosná pre obyvateľa mesta Piešťany stojí 50 eur, parkovacia karta ročná neprenosná pre právnické osoby, fyzické osoby – podnikateľov a zamestnaných v Piešťanoch 70 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela