Osobnosťou trnavského kraja aj Piešťanec Jozef Metelka

  • Kultúra a spoločnosť / Kraj / Spravodajstvo / Šport
  • 8. septembra 2019, 08:27

Cenu Trnavského samosprávneho kraja za osobitný prínos k rozvoju regiónu, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky v rôznych oblastiach získa aj v tomto roku viacero osobností a kolektívov. Medzi inými aj paracyklistický majster sveta a piešťanský rodák Jozef Metelka. Odovzdávanie ocenení sa uskutoční v utorok 10. septembra v Divadle Jána Palárika v Trnave.


Tri desiatky ocenení získali jednotlivci a kolektívy v kategóriách školstvo, kultúra, šport, zdravotníctvo, sociálne veci, doprava a občianska spoločnosť. (Autor: FB Jozef Metelka)

Medzi ocenenými je aj vysokoškolská pedagogička, koncertná umelkyňa a organizátorka hudobného života Eva Blahová, majster sveta v paracyklistike Jozef Metelka, ale Cenu Trnavského samosprávneho kraja in memoriam získa aj lekár Jaroslav Bakič, ktorý celý profesionálny život pôsobil v jedinom zdravotnom obvode v dedinách pri Trnave.

Jednu z cien dostane pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie v roku 1989 aj skupina novinárov, ktorí koncom roka 1989 začali vydávať nezávislé noviny Trnavská verejnosť.

Tri desiatky ocenení získali jednotlivci a kolektívy v kategóriách školstvo, kultúra, šport, zdravotníctvo, sociálne veci, doprava a občianska spoločnosť. Ešte v júni o ich držiteľoch rozhodli poslanci Trnavského samosprávneho kraja.

Pror/SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava