Zariadenie pre seniorov zatvorili pre infekčné ochorenie

V Zariadení opatrovateľskej služby na Kalinčiakovej ulici v Piešťanoch zaznamenali infekčné ochorenie. Postihnutí sú ním nielen klienti, ale aj personál zariadenia.

Zariadenie na Kalinčiakovej ulici v Piešťanoch. Foto: am

Zariadenie podľa informácií hovorkyne Piešťan Drahomíry Moretovej zatvorili, štyroch klientov hospitalizovali vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, šiesti skončili v iných zariadeniach mesta Piešťany a šesť klientov si vzali domov ich príbuzní.

„Z personálu je deväť pracovníkov práceneschopných, z toho piatim diagnostikovali toto ochorenie. Zdroj ochorenia je ťažké určiť, niektorí klienti sa nám vrátili z operácií z nemocníc, majú voľný pohyb, navštevujú iné zdravotnícke zariadenia, chodia sem návštevy, ale vplyv na ochorenie a jeho šírenie môže mať aj horúce počasie v minulých dňoch,“ uviedla Moretová.

V súčasnosti priestory zariadenia dezinfikujú, vymieňajú materiál, matrace a bielizeň.

Mesto Piešťany má podľa Moretovej šesť rôznych zariadení sociálnych služieb, za 25 rokov existencie v nich ani raz nezaznamenali ochorenie takéhoto rozsahu. Mesto Piešťany podľa jej vyjadrenia robí v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trnave všetko pre to, aby mohlo byť zariadenie opäť čo najskôr otvorené.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav