Lido: Kedy začnú zodpovední jazvu na kráse mesta riešiť?

  • Spravodajstvo
  • 5. septembra 2019, 07:15

Ešte pred tromi rokmi vyzeralo, že Lido bude novou oddychovou zónou pre turistov a obyvateľov Piešťan. Písal sa máj 2016, keď prišli na Vážsky ostrov študenti architektúry a dizajnu, aby zrealizovali špeciálny workshop s názvom 1:1. Zostali po nich drevené multifunkčné objekty na oddych a rekreáciu. Lido vtedy ožilo. V súčasnosti však chátra.


Drevené objekty mali slúžiť na oddych (Autor: rs)

Drevené objekty, ktoré mali slúžiť na oddych, sú posprejované farbou, popísané vulgarizmami, zeleň „zdobia” vrecia s odpadkami. Rekreačná zóna sa tak stala viac areálom pre neporiadnych kempárov, rybárov a bezdomovcov, ktorí po nociach rušia hostí z protiľahlého hotela.

Mesto tvrdí, že je bezradné, pozemky podľa hovorkyne radnice Drahomíry Moretovej vlastnia Slovenské liečebné kúpele Piešťany a Slovenský vodohospodársky podnik.

„Prax je taká, že keď darebáci znečistia Lido, pár dobrovoľníkov alebo verejnoprospešní pracovníci mestského úradu neporiadok odstránia a vrecia zložia k Domu umenia, odkiaľ ich zamestnanci Služieb mesta Piešťany odvezú na zberný dvor. Toto všetko stojí mesto peniaze, ktoré by sa dali využiť aj inak,” uviedla D. Moretová.

Lido sa zatiaľ stáva jazvou na kráse „mesta snov”. Mestský úrad preto zvolalo majiteľov pozemkov na stretnutie k tomuto problému. Radnica pritom za bývalého vedenia nechala namontovať na Lide aj bezpečnostné kamery. Mesto na otázky Piešťanského týždňa, koľko hriešnikov vďaka nim odhalili, neodpovedalo. „O výsledkoch rokovania a prijatých opatreniach vás budeme informovať,” dodala hovorkyňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín