„O body sa pripravujeme lajdáckymi chybami,“ vraví tréner PFK

Piešťanskí futbalisti zatiaľ v piatej lige nedominujú, ako v predošlých sezónach v nižších regionálnych súťažiach. Naposledy cez víkend prehrali 1:2 v Hornej Krupej a bola to pre nich už tretia prehra v sezóne a aktuálne im patrí šiesta priečka v tabuľke.

Tréner PFK Martin Javorka zatiaľ nie je spokojný so vstupom do sezóny. © PFK

Piešťany sú zatiaľ v piatej lige s bilanciou dve výhry a dve prehry, čo rozhodne nenecháva kľudného trénera Piešťan Martina Javorku, ktorý v pozápasovom hodnotení nešetril kritikou do vlastných radov. „Do budúcna budeme musieť riešiť otázku kádra, pretože v každom zápase so súpermi, ktorí disponujú určitou hernou kvalitou, nám zlomí väz séria obrovských naivných defenzívnych chýb, ktoré nevidieť ani v žiackych kategóriách. V tejto súvislosti je potrebné jednoznačne hovoriť aj o individuálnej hernej úrovni a kvalite jednotlivcov a je nutné vyhodnotiť, v akom leveli sa táto kvalita nachádza,“ uviedol Javorka a pokračoval: „Pripravujeme sa o body jednoznačne vlastnými lajdáckymi chybami, smerom dopredu nie sme schopní využiť potenciál Jura Branišu, v strede poľa prehrávame veľa osobných súbojov, mnohokrát sme nepresní pri finálnych prihrávkach, keď na nás nie je ani vytváraný tlak zo strany súpera. A keď k tomu prirátame vysokú futbalovú úroveň súperov z čela 5. ligy, kde ten futbalový level je niekde inde, ako boli mužstvá v 6. lige, zrazu sme zistili, že máme problém výsledkovo zvládať náročné zápasy so silnými súpermi. Taktiež bude potrebné po jeseni detailne vyhodnotiť, ktorí z hráčov majú progres sa zlepšovať a zvyšovať svoju individuálnu kvalitu, a ktorí hráči už za pomyselnú čiaru svojho futbalového vrcholu ďalej nepostúpia. Nie je to ľahký proces, ale veci treba reálne pomenovať, aby sme stále dookola nehľadali chyby tam, kde nie sú, ale aby sme tvrdo pracovali na odstraňovaní nedostatkov vo veciach, ktoré sa nerobia dobre.“

Piešťany sa najbližšie predstavia na domácej pôde, keď v nedeľu 8. septembra privítajú Zvončín. Podarí sa im vybojovať tretie víťazstvo v sezóne?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava