Škôlkari pôjdu do Zavretého kúta o týždeň neskôr

Hovorí sa, že na dobré veci si treba počkať. Či to bude platiť aj o rekonštrukcii vykurovania Materskej školy v Zavretom kúte v Piešťanoch, preverí až zima a neskoršie roky prevádzky. Jedno je však jasné, termín jej znovuotvorenia je posunutý na 9. september.


V piatok 30. augusta na materskej škole umývali okná. (Autor: vd)

Vyzerá to, že ak si rodičia ešte pár dní nechajú svoje ratolesti doma, u starých rodičov či svojich priateľov, alebo ich dajú do niektorej inej škôlky, už v pondelok 9. septembra by ich v Materskej škole v Zavretom kúte mali vítať učiteľky a kuchárky, ktoré im navaria dobroty.

Rodičom detí sklz v otvorení škôlky, ktorej rekonštrukcia vykurovania stála mestskú kasu takmer 37-tisíc eur, vysvetľovali v stredu 28. augusta zástupcovia mesta. V rámci rekonštrukcie vykonal zhotoviteľ, ktorý bol vybraný formou evoAukcie – PPSK invest družstvo Košice, demontáž pôvodného rozvodu vykurovania a montáž nových rozvodov.

„Fyzický stav rozvodov bol na hranici životnosti, preto bola nutná rekonštrukcia rozvodov vykurovania. Teplá voda je vyrábaná decentralizovaným spôsobom elektrickou energiou. Doterajší spôsob prípravy teplej vody zostáva zachovaný bez zmeny,“ uviedla hovorkyňa mestského úradu Drahomíra Moretová.

Zhotoviteľ mal podľa projektu presunúť radiátory o niečo vyššie, pričom mal zanechať liatinové, ktoré sa pre ich dlhú životnosť a kvalitu mali dať opäť využiť. Všetky však mali dostať nové ventily. Drevené kryty na radiátory mali kúrenári opäť osadiť. Vymenené mali byť potrubia a tie mali vymaľovať interiérovou farbou. „Záručná doba predstavuje dĺžku 30 mesiacov,“ skonštatovala hovorkyňa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava