Primátor pozval Piešťancov na stretnutie

Prvé verejné stretnutie obyvateľov mesta s primátorom Piešťan Petrom Jančovičom po voľbách sa
uskutočnilo na Malej scéne Mestského kultúrneho strediska na Ulici A. Dubčeka v stredu 28. augusta.


O stretnutie s Petrom Jančovičom prejavili záujem väčšinou seniori. (Autor: pror)

Asi päťdesiatku prítomných, prevažne seniorov, Peter Jančovič privítal
slovami, že obyvatelia mesta si nezvolili Supermana, ale primátora, a všetky problémy mesta nedokáže za pár mesiacov odstrániť. Na začiatku stretnutia verejnosti vysvetlil, že prevzatie vedenia mesta nebolo jednoduché. „Prišli sme na úrad, ktorý prešetrovala NAKA a zložky zaoberajúce sa protispoločenskou činnosťou,“ opísal situáciu na úrade primátor.

V úvode Jančovič tiež objasnil, že zdedili investičné akcie, ktorých realizácia
je problematická, ale i také, od ktorých museli z dôvodu ich nereálnosti odstúpiť. Po úvodnom slove primátor odovzdal slovo obyvateľom a ich otázkam. Tie sa niesli najmä v znamení novej parkovacej politiky mesta. A tak kým jednu skupinu trápilo, že na parkovisku na Nálepkovej ulici už nemôžu parkovať s predplatenými parkovacími kartami, inú zasa to, že na Vážskej ulici môže parkovať bezplatne každý.

Jančovič prítomným vysvetlil, že vylúčenie parkovacích kariet z parkoviska na Nálepkovej a mierna úprava cien parkovného je zatiaľ úvodný krok, ako parkovanie v meste zlepšiť: „Momentálne riešime najužšie centrum mesta. Postupne budeme pokračovať s regulovaním a riešením parkovania na ďalšie ulice.“ Primátor verejnosti objasnil aj situáciu pri realizácii rekonštrukcie Kolonádového mosta. „Ide o náročný proces, pri ktorom musia nájsť zhodu stavbári s pamiatkarmi, preto sa niekedy zdá, že práce stoja či napredujú pomaly. Všetko však ide podľa stanoveného harmonogramu,“ dodal.

Prvé stretnutie s verejnosťou Jančovič ukončil asi po dvoch hodinách a v závere prisľúbil, že to nebolo naposledy, keď takto pred obyvateľov mesta predstúpil.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava