Festival Lodenica rozpálili nielen tropické teploty

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia / Piešťany
  • 2. septembra 2019, 16:38

Hudobný festival na piešťanskej Lodenici ako podujatie rodinného typu opäť nesklamal. Už od štvrtka popoludnia začali prúdiť do areálu autokempingu celé rodiny zastúpené najmladšími ročníkmi, ale aj seniormi. Na hlavnom stejdži i v sprievodných programoch si tak všetky generácie našli niečo pre seba.


Zabaviť sa a víkend stráviť pod stanom prišla aj partia z Očkova, Podolia či Čachtíc. (Autor: Ivan Burza)

Lodenica už štandardne slúži ako rozlúčka s letom a prázdninami. Dokonca aj počasie tomuto multigeneračnému podujatiu nadmieru prialo. Kým v uplynulých ročníkoch sa stávalo, že letná búrka program predčasne ukončila, tentoraz počas štyroch dní nespadla ani kvapka. I keď v denných teplotách nad tridsať stupňov Celzia by mnohí občerstvujúci letný dážď určite privítali.

V areáli, kde vždy program vyvrcholil večernou hudobnou produkciou, bolo po celý deň možné vypĺňať čas rôznymi sprievodnými atrakciami a hrami. A keďže festival je zameraný hlavne na folkovú a country hudbou, nechýbali ani atrakcie ladené v tomto štýle. Návštevníci si mohli odskúšať jazdu na koňoch či od „červenokožca“ sa podučiť streľbe z luku. Kto však chcel, mohol si za inštruktáže vyskúšať i country tance.

Večery však vždy patrili súčasným, ale aj minulým hudobným legendám. Vo štvrtok zrejme najviac pozornosti pritiahol Wabi Daněk Memory. Chýbal im však avizovaný Wlasta Redl.

Piatkový večer až do hlbokej teplotami ozajstnej tropickej noci Lodenicu životom preplnila slovenská kapela Gladiátor, ale i český Čechomor. Diváci si ešte predtým zgustli na vizovickej kapele Fleret, s ktorou spievali ich romantické Zafúkané, ba tlieskali i Žalmanovcom, Věre Martinovej a ďalším skupinám.

Záverečný sobotný večer festivalu patril československej hudobnej legende Františkovi Nedvědovi, program pokračoval rokenrolovou nádielkou v podaní britskej kapely T-Rex. O záver hudobnej rozlúčky s letom sa postaral Alan Mikušek a domáce Slniečko.

O tom, že to bola riadna šupa, svedčia aj komentáre tých, ktorí na Lodenicu nemohli ísť, ale užili si ju doma počúvajúc, ako sa ľudia bavia. Piesne si spievali spolu so Slniečkom aj ľudia v posteliach.

(pror/vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav