Evanjelici si opäť zvolili za farára Dolinského

Členovia evanjelického zboru vo svojej voľbe na zborovom konvente, ktorý sa konal v nedeľu 18. augusta v evanjelickom kostole v Piešťanoch, potvrdili, že sú spokojní s prácou i pôsobením svojho doterajšieho farára Branislava Dolinského. Vo voľbách mu dala drvivá väčšina prítomných evanjelikov svoj hlas.


Členovia evanjelického zboru potvrdili svojho farára Branislava Dolinského. (Autor: vd)

Cirkevný zbor ECAV na Slovensku Piešťany má sídlo farského úradu na Štefánikovej ulici. Patrí do Bratislavského seniorátu a Západného dištriktu. Cirkevný zbor má charakter zloženého cirkevného zboru a tvoria ho evanjelici, ktorí bývajú v jeho územnom obvode.

K matkocirkvi patria Piešťany aj Kocurice a tiež diaspory Banka, Moravany nad Váhom, Ostrov – časť Malé Orvište, Bašovce, Dolné Voderady, Drahovce, Ducové, Horná Streda, Hubina, Jalšové, Pobedim, Ratnovce, Sokolovce, Veľké Orvište. Služby Božie sa konajú pravidelne aj v dcérocirkvi, ktorá sa nachádza v Novej Lehote. Všetky uvedené mestá i obce majú teda spoločného farára – Branislava Dolinského.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav