Veslári víťazili aj v Třeboni

Na rybníku Svět v Třeboni potvrdil svoju dominanciu v rámci ČR a SR v tejto sezóne výborne pripravení veslári VK Sĺňava Piešťany.

Veslárom VK Sĺňava sa na rybníku Svět v Třeboni darilo. (Autor: Miroslav Škulec)

Po tom, ako 12-roční veslári Viktor Jurga a Oskar Gono dosiahli v júni tohto roka výnimočný úspech na Majstrovstvách Českej republiky žiactva, na ktorých v disciplíne dvojskif získali zaslúžene prvé miesto a zlatú medajlu spomedzi 27 posádok z ČR, darilo sa tejto dvojici aj uplynulý víkend v Třeboni.  Na regate s medzinárodnou účasťou  zvíťazili Jurga s Gonom  na 500m trati v sobotu aj v nedeľu. 

Na 1000m trati vybojovali zlatú medajlu na dvojskife aj staršie žiačky Simona Weiszová s Nelou Šipekyovou zo Šintavy, v delenom finále na dvojskife aj starší žiaci Marcel Škulec s  Augustínom Petruškom  a s rýchlejším výkonom aj Peter Strečanský s Matejom Ďurišom, ktorý doviedol na prvom mieste do cieľa aj párovú osemveslicu starších žiakov mix v zložení  Gréta Malíková, Simona Weiszová, Nela Šipekyová, Sofia Gono,  Marcel Škulec,  Augustín Petruška, Peter Strečanský s kormidelníkom P. Strečanským st.

Peter Strečanský medzi 14 ročnými pretekármi, Sofia Gono medzi 14-ročnými žiačkami, obaja na trati dlhej 1 km, a Oskar Gono na 500m dráhe vyhrali delené finále aj v individuálnej disciplíne na skife. Na tejto vzdialenosti  zvíťazil aj Viktor Jurga, opätovne nenašiel medzi 12-ročnými žiakmi na skife  premožiteľa a potvrdil tak 1. miesto z majstrovstiev Českej republiky. na ktorých si tento rok troma víťaznými jazdami suverénne poradil s až 23 súpermi z ČR. Získal tak pre piešťanské žiacke veslovanie unikátny úspech pod vedením tréneriek A. Škulecovej a E. Jurgovej.  Na skife 11-ročných žiačok zvíťazila aj Ema Vavrová, bronzová medajlistka z majstrovstiev ČR.

P. Strečanský spolu so synom Petrom Strečanským ml. vyhrali aj pridanú disciplínu dvojskif žiak plus veterán na 500m. 

Ná párovej  štvorveslici zvíťazili mladšie žiačky  Sára Kováčová a Ema Vavrová v spoločenstve s pretekárkami z Brna a Olomouca, druhé miesto medzi mladšími žiakmi vybojovali Oskar Gono, Viktor Jurga s dvomi pretekármi z Olomouca. 

Slovenská reprezentantka Viktória Zruttová zvíťazila na skife žien a s Pavlom Tarabom aj na dvojskife mix open.

Vavrová s Jurgom vyhrali aj dvojskif mix 11 až 12-ročných, Oskar Gono so Sárou  Kováčovou finišovali na piatom mieste, rovnako tiež  medzi 13-ročnými Gréta Malíková s M. Škulecom. V tejto obĺúbenej disciplíne medzi 14-ročnými obsadili druhé miesto Sofia Gono a P. Strečanský.

Druhé miesto vo finále B obsadili dorastenci  Vincent Petruška a Timotej Miština na dvojskife.

Pavol Taraba spolu s Andrejom  Čechvalom  vyhrali dvojskif mužov s dĺžkou trate 2 km. Čechvala sa prebojoval medzi juniormi na skife do finále A a obsadil piatu priečku.

Druhé miesto na párovej osme mix mladších žiakov obsadili V. Jurga, O. Gono, Sára Kováčová a Ema Vavrová spolu  so štyrmi  veslármi z Olomouca. Z druhého miesta sa mohol tešiť aj Matej Ďuriš na skife starších  žiakov, rovnako na párovej štvorke s oddielovými kamarátmi Škulecom, Petruškom a Strečanským, s kormidelníčkou Simonou Weiszovou. Po bojovnom výkone sa druhé miesto na dvojskife ušlo aj Eme Vavrovej so Sabrinou Horákovou z Olomouca.

Tretie miesto v sobotu a druhé miesto v nedeľu na párovej štvorke žiačok obsadili  Gréta Malíková, Simona  Weiszová, N. Šipekyová a Sofia Gono s kormidelníkom Viktorom Jurgom. Na skife zobrala tretie miesto aj 13-ročná žiačka  Simona  Weiszová a v ďaľšom delenom finále aj Gréta Malíková.

Dávid Holík zvíťazil na skife vo finále C medzi dorastencami, druhé miesto vo finále B v tejto disciplíne vyvesloval  Vincent Petruška, najlepšie sa však spomedzi Piešťancov v tejto kategórii darilo Timotejovi Mištinovi, ktorý  vybojoval štvrté miesto vo finále A.

Medzi 15-ročnými dorastencami štartovali na skife aj Adam Holík, a medzi 13 r. skifármi aj Marcel Škulec. Ema Vavrová  so Sárou Kováčovou obsadili na dvojskife štvrté miesto.

V kategórii masters žien obdržali medailu za prvé miesto E. Jurgová a A. Piknová, darilo sa aj na druhom mieste finišujúcemu dvojskifu mix Monika Šimunová a P. Strečanský.

Milan Rusnák

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav