Preukaz ISIC ako náhrada potvrdenia o návšteve školy

Platný študentský preukaz ISIC čoraz viac spoločností akceptuje ako náhradu potvrdenia o návšteve školy.

Ide o partnerské spoločnosti združenia CKM SYTS, ktoré vydáva na Slovensku preukazy ISIC (International Student Identity Card), učiteľské ITIC (International Teacher Identity Card) a European Youth Card EURO<26. Informoval o tom obchodný riaditeľ združenia CKM SYTS Vladimír Jedlička.

V súvislosti s rýchlym overením štatútu študenta, a teda platnosti jeho preukazu, združenie zaznamenalo nárast poskytovateľov zliav, ktorí túto informáciu získavajú online. „V súčasnosti overuje platnosť preukazov online 69 partnerov, čo predstavuje elektronickú kontrolu platnosti na niekoľkých stovkách miest na Slovensku. V porovnaní s minulým rokom je to nárast o 44 percent. V internetových obchodoch je to bežné už viac ako desať rokov. U obchodníkov v kamenných prevádzkach overenie závisí aj od zariadenia, čítačky, ktorú používajú,“ uviedol Jedlička.

Všetky preukazy ISIC, ITIC, EURO<26 obsahujú čiarový kód s licenčným číslom a väčšina obsahuje čip, ktorý má svoje výrobné číslo. Tieto identifikátory sú súčasťou databázy združenia a platnosť preukazov sa jednoducho overuje pomocou webovej služby. Podľa Jedličku pribúdajú tiež partneri, ktorí považujú preukaz ISIC ako plnohodnotnú náhradu za potvrdenie o návšteve školy, či už formou online overenia, alebo overenia fyzického preukazu.

Zo štatistík CKM SYTS vyplýva, že počet poskytnutých zliav po online overení platnosti preukazu sa v prvom polroku medziročne zvýšil o viac ako 300 percent. „Najvyužívanejšími zľavami s elektronickou kontrolou platnosti boli v tomto roku zľavy na elektronický tovar, špeciálny paušál u mobilného operátora a poistenie. Takáto rozsiahla spolupráca s poskytovateľmi zliav na základe online overenia platnosti preukazov je unikátna a zaraďuje Slovensko na špičku krajín združených v rámci ISIC Asociácie, do ktorej patrí viac ako 130 štátov,“ priblížil Jedlička.

V súčasnosti má CKM SYTS viac ako 200-tisíc držiteľov preukazov, ktorí majú nárok na zľavy, výhody, benefity na viac ako 1300 miestach na Slovensku a viac ako 150-tisíc miestach vo svete.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel