Z Bratislavskej zmizne vzdušná sieť elektrických káblov

V rámci rekonštrukcie chodníkov na Bratislavskej ceste v Piešťanoch nahradia pracovníci Západoslovenskej energetiky staré elektrické vzdušné vedenie za nové – podzemné. A tak betónové stĺpy, na ktorých bolo aj osvetlenie, po realizácii prác odstránia. Pribudli tu preto nové stĺpy.


Po vložení podzemných káblov sa postavili stĺpy na osvetlenie, vzdušné rozvody sa vkladajú do zeme a následne sa staré betónové stĺpy odstránia. (Autor: supa)

Aby bola situácia jasnejšia – na Bratislavskej ceste sa realizujú dve stavebné akcie. Spoločnosť ZSE Bratislava vykonáva prekládku vzdušných rozvodov distribučného nízkonapäťového vedenia do zeme vrátane prepojenia k jednotlivým nehnuteľnostiam a následne odstránenie jestvujúcich elektrických stĺpov. Druhú akciu robí Mesto Piešťany na základe zmluvy so spoločnosťou CS Trnava.

„Tu realizujeme stavbu s názvom Chodníky, osvetlenie, zeleň Bratislavská cesta v Piešťanoch v rozsahu: rekonštrukcia chodníkov, rekonštrukcia verejného osvetlenia (preto sa stavajú nové stĺpy s osvetlením), sadové úpravy a odvodnenie, budovanie cyklistického chodníka a chodníka pre peších, inštalácia trvalého a dočasného dopravného značenia. Stavba je trochu komplikovaná, pretože sa súčasne robia dve stavebné akcie. Chápeme, že najmä pre peších je to náročné, ale práve preto sa nedá realizovať najprv na jednej a potom na druhej strane chodníka. Stĺpy so vzdušnými rozvodmi sú obojstranné a nedá sa odstrihnúť elektrina na jednej a potom na druhej strane. To znamená, že po vložení podzemných káblov sa postavili stĺpy na osvetlenie, vzdušné rozvody sa vkladajú do zeme a následne sa staré stĺpy odstránia. Ulica bude konečne bez tých starých opách s káblami vo vzduchu. A keď sa ešte urobia sadové úpravy, bude určite oveľa lepšie vyzerať ako doteraz,“ uviedla pre Piešťanský týždeň hovorkyňa mestského úradu Drahomíra Moretová. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava