Vážme si, čo máme pod nosom

Ako rodený Piešťanec a celoživotný obyvateľ tohto mesta sa často stretávam s tým, že veľké množstvo domácich frfle, aká sú Piešťany diera, ako tu skapal pes, mesto duchov a podobne. Nehovorím, že je to tú úplne geniálne, čo sa týka vyžitia, no od jari do konca leta sa rozhodne nemôžeme sťažovať.

V porovnaní s inými mestami na Slovensku, aj ďaleko väčšími, sme úplne niekde inde. Je pravda, že v zime je to tu pochmúrnejšie a možností kultúrno-spoločensko-športových nie je až toľko, ale počas spomenutého obdobia je v Piešťanoch rozhodne čo robiť.

Ako športový redaktor a športovec to vnímam najmä z hľadiska športových podujatí. Takmer každý víkend sa v Piešťanoch koná niečo zaujímavé. Môžem spomenúť triatlony Slovakman 226 a Black Swans Triathlon, hokejový Hlinka Gretzky Cup, akcie pre bežcov Night City Run Piešťany a Lodenica Run, Piešťanský akvatlon, ITF tenisový turnaj či ďalšie mládežnícke tenisové turnaje. Piešťanmi budú prechádzať cyklistické preteky Okolo Slovenska s hviezdnym pelotónom a mohol by som pokračovať ďalej.

Určite som na niečo zabudol, pretože je toho ďaleko viac, a to nehovorím o ďalších kultúrno-spoločenských podujatiach, festivaloch a podobne.

Často sa stretávam s ľuďmi z iných miest, ktorí do Piešťan chodievajú. Až 99 percent z nich mi povie, ako je v Piešťanoch super, ako to tu oproti ich mestám žije a je tu čo robiť.

My ako Piešťanci by sme si mali ďaleko viac vážiť, čo máme pod nosom a nebyť stále negatívni. Príde mi, že niektorí sú takí už len z princípu. Keď sa nič nedeje, frflú, že tu skapal pes, keď sa niečo deje, zasa im prekáža, že ich to všetko obmedzuje… Toto nie je správny prístup.

Za mňa hovorím: „Nie, my sa tu ozaj nemáme na čo sťažovať.“ 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila