Kraj začína s obnovou Krajinského mosta

Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič odovzdal v stredu 28. augusta zhotoviteľovi Krajinský most a zhruba 700 metrový úsek cesty od mostu smerom na Banku. Zákazku na modernizáciu cesty, spolu s obnovou spodnej časti mosta za dva milióny eur získala spoločnosť Swietelsky – Slovakia.


Trnavský župan J. Viskupič dnes pred novinármi odovzdal Krajinský most realizátorovi jeho opravy. (Autor: pror)

Spoločnosť Swietelsky – Slovakia získala pred časom v Piešťanoch zákazku aj na modernizáciu Kolonádového mosta, ktorý spája centrum mesta s Kúpeľným ostrovom.

Pravdepodobne na budúci týždeň rozbehne práce aj na Krajinskom moste a priľahlej ceste smerom do obce Banka a práce podľa zmluvy majú trvať 5 mesiacov. Podľa zástupcu spoločnosti Karola Bohunického pri prácach na samotnej ceste pred mostom musia vodiči rátať s určitými obmedzeniami. Okresný úrad vydal povolenie na čiastočnú uzávierku od 2. septembra do 15. novembra. Počas čiastočných uzávierok bude doprava regulovaná semaformi.

Ako nás J. Viskupič informoval, už na jar začnú aj s kompletnou rekonštrukciou cesty z Banky cez horský prechod Havran až po okres Topolčany. Odhadovaná investícia na opravu tohto úseku cesty je 4 milióny euro.

V nadchádzajúcich rokoch plánuje Trnavský samosprávny kraj použiť na cesty aj pätnásťmiliónovú pôžičku s nulovým úrokom od vlády. V tomto roku chce z nej čerpať na prípravné a projektové práce, v rokoch 2020 a 2021 sa už budú asfaltovať ďalšie úseky ciest.

Trnavský samosprávny kraj sa stará o približne 1 600 kilometrov ciest II. a III. triedy.

pror/sita

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín