Recepty na letné dni: ČERNICOVO-TVAROHOVÁ BUBLANINA

  • Recepty
  • 25. augusta 2019, 08:00

Ďalšie ovocie, ktoré sa na nás usmieva z pultov predajcov, sú černice. Toto ovocie s veľkým množstvom vitamínu C obsahuje aj protirakovinové látky, antioxidanty a podporuje tvorbu červených krviniek. Dnes si z neho pripravíme zdravý koláčik, ktorý vám na váhe nepridá a pochutíte si na ňom znamenite.


Černice obsahujú aj antioxidanty. (Autor: sn)

Suroviny:

2 vaničky jemného tvarohu

6 lyžíc špaldovej polohrubej múky

6 vajec

4 pol. lyžice hnedého cukru

polovica šálky vlažného mlieka

1 prášok do pečiva

asi dve hrste černíc

Postup:

Tvaroh vymiešame s múkou a pridáme prášok do pečiva. Postupne vmiešame žĺtka s cukrom, mlieko a vyšľahaný sneh. Masu vlejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na povrch koláča poukladáme černice, ja som pridala aj kôpky hustého brusnicového džemu. Ovocie som neposypala múkou, aby nekleslo, lebo koláč má vďaka tvarohu hustejšiu konzistenciu, preto ho udrží.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov Celzia asi polhodinu. Po upečení môžeme bublaninu posypať hnedým cukrom. Rozkrájame na ľubovoľné veľkosti a podávame.

Dobrú chuť!

Slavomíra Nováková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav