Rekonštrukcie sa dočkala aj „jednotka“ škola

V roku 2017 mali pre rekonštrukciu dlhšie prázdniny, tento rok sa dočkajú nových toaliet. Žiakov zo Základnej školy M. R. Štefánika by však táto obnova nemala nijako obmedziť.

(Autor: am)

Na druhom poschodí budovy najstaršej školy na území Piešťan sa už niekoľko týždňov usilovne pracuje. Košická spoločnosť PPSK invest družstvo tam rekonštruuje toalety a hygienické zariadenia, to všetko v sume 37-tisíc eur. Hygienické zariadenia firma vybúra rovnako ako deliace priečky a keramické obklady a osadí nové, vrátane podlahy, dverí, zrekonštruuje i kanalizáciu, vnútorný vodovod, izoláciu a elektroinštaláciu. Termín dokončenia je stanovený na 60 dní odo dňa začatia prác, no všetky búracie práce majú byť dokončené pred príchodom školákov.

Pred dvomi rokmi inicioval súčasný primátor, vtedy ešte poslanec Peter Jančovič, aby mesto na budove dokončilo výmenu okien aj na najvyššom poschodí, pretože tie už po dlhých odslúžených rokoch neplnili svoju funkciu. Práce sa počas prázdnin čiastočne predĺžili, čo malo za následok týždňový posun začiatku nového školského roka.

PPSK invest družstvo v týchto dňoch rekonštruuje aj vykurovanie v Materskej škole Zavretý kút v sume 36 900 eur. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava