Ľ. Winter sa z Kolonádového mosta dočasne odsťahoval

„Je tam! Pán Winter má dôstojné dočasné miesto pred kúpeľným domom Irma,“ oznámilo občianske združenie ProWinter na svojej stránke na sociálnej sieti. Tri mesiace po slávnostnom odhalení bola socha budovateľa piešťanských kúpeľov Ľudovíta Wintera presťahovaná z Kolonádového mosta z dôvodu jeho rekonštrukcie.


Ľudovít Winter našiel svoje dočasné miesto pred Irmou (Autor: ProWinter)

Kolonádový most je vlastníctvom Mesta Piešťany. Jeho rekonštrukcia v objeme investície 1,7 milióna eur sa začala na začiatku tohto leta. Celková doba realizácie stavby je podľa projektovej dokumentácie plánovaná na 15 mesiacov.

Socha Ľudovíta Wintera je projektom štvorročnej práce občianskeho združenia ProWinter. Autorom sochy je akademický sochár Roman Hrčka, ktorý už v minulosti pre Piešťany vytvoril niekoľko umeleckých diel. Z nich najvýznamnejšia je busta Eugena Suchoňa. Bronzová socha Wintera sediaceho na lavičke bola v máji umiestnená na južnej strane mosta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav