Za 600-tisíc eur urobia novú strechu stredoškolákom

  • Reportáž / Piešťany / Spravodajstvo
  • 22. augusta 2019, 08:00

Na Brezovej ulici v Piešťanoch sú dve stredné školy – Stredná odborná škola záhradnícka a Stredná priemyselná škola elektrotechnická. Sídlia v budove, kde sa už niekoľko mesiacov pohybujú stavbári. Tí rekonštruujú a zatepľujú strechu a vo vnútri ďalšia partia zhotovuje nové podlahy. Obe investície podľa zverejnených zmlúv predstavujú čiastku 600-tisíc eur.


Novú strechu s novými oknami budú mať študenti dvoch stredných škôl na Brezovej ulici v Piešťanoch. (Autor: vd)

Kým podlahy za 29 610 eur by mali byť hotové v septembri, rekonštrukcia strechy za takmer 600-tisíc bude zrejme ukončená až v zime. Zmluva, ktorú škola podpísala so zmluvným partnerom v objeme 587 599 eur, je platná až do konca decembra tohto roka. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) prispel na opravu strechy čiastkou 600-tisíc eur.

V septembri sa tu už budú učiť v triedach s novými podlahami. (Autot: vd)

Časť strechy je už zrekonštruovaná, stavbári využívajú letné prázdninové mesiace naplno. Menia starú krytinu. Kanadský šindeľ zamieňajú za plechovú krytinu, kladú i nový izolačný materiál. Okrem toho menia asi dvesto strešných okien, ktoré by mali mať lepšie tepelnoizolačné vlastnosti, pretože v triedach na najvyšších poschodiach sa v horúcich májových či júnových dňoch teplomer šplhá vysoko nad tridsiatku. Vyučovanie je v tých dňoch problematické.

Trnavská župa vyčlenila v roku 2019 na modernizáciu a rekonštrukciu budov stredných škôl 4,7 milióna eur. Finančné prostriedky smerujú na rekonštrukcie internátov, telocviční, modernizácie učební, opravy fasád, kotolní, sociálnych zariadení a podobne.

„Keďže sme si určili vzdelávanie ako našu prioritu, využívame letné mesiace, aby sme zlepšili podmienky na župných stredných školách. Na rok 2019 sme preto z rozpočtu župy vyčlenili najväčší balík financií práve na rekonštrukcie a modernizácie školských budov. Celkovo preinvestujeme vyše 4,7 milióna,“ povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.

V roku 2019 trnavská župa realizuje celkovo 41 modernizačných a rekonštrukčných projektov na  župných školách po celom kraji. Zrekonštruuje napríklad školský internát na Strednej zdravotníckej škole v Trnave, vybuduje výťah pre zdravotne postihnutých žiakov na gymnáziu v Dunajskej Strede a bezbariérový vstup v Senici, SPŠE v Piešťanoch bude mať novú strechu za 600-tisíc eur, SOŠ rozvoja vidieka v Dunajskej Strede dostane novú kotolňu za 474-tisíc, nové okná bude mať Obchodná akadémia v Hlohovci i SOŠ Rakovice. TTSK tiež rekonštruuje kuchyne na Strednej zdravotníckej škole v Skalici v čiastke 218-tisíc eur vrátane gastrotechnológie a opravuje fasády budov či zmodernizuje školské športoviská a kuchyne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava