Oprava zosuvu cesty v obci Banka

„Najbližšie tri týždne prosíme šoférov a šoférky o trpezlivosť a zvýšenú opatrnosť na ceste v obci Banka, kde práve prebieha oprava havarijného stavu cesty. Obchádzky vás nečakajú, vozovka je však zúžená na jeden jazdný pruh,“ informuje Trnavský samosprávny kraj na sociálnej sieti.


V obci Banka prebieha oprava havarijného stavu cesty (Autor: Daniela Serišová)

Posledný júnový týždeň sme uverejnili fotografie cesty, spod ktorej sa odvalil veľký kus zeminy. Cesta v takomto stave dlhodobo ohrozovala nielen cestujúcich, ale aj obyvateľov, ktorí priamo pod ňou majú domy a záhrady.

Prepadávajúc sa vozovka ohrozovala obyvateľov domou pod ňou. (Foto: Daniela Serišová)

Kritickú situáciu si uvedomuje aj Trnavský samosprávny kraj (TTSK), pod ktorého správu cesta patrí. „Správa a údržba ciest TTSK eviduje tento problematický úsek, pravidelne ho monitorujeme. Rovnako evidujeme zosuv časti vozovky, ktorý sa, ako havarijná situácia, bude prioritne riešiť v krátkom čase,“ uviedol na začiatku leta pre Piešťanský týždeň trnavský župan Jozef Viskupič.

A čo župan v tomto smere prisľúbil sa po čase aj realizuje. Okrem zabezpečovania kritického stavu však komunikáciu čaká aj rozsiahla obnova. „Cestu II/499 v obci Banka budeme modernizovať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu,“ dodal župan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava