Tri výjazdy pobedimských hasičov v jeden deň

Členovia Dobrovoľného hasičského zboru v Pobedime sa vo štvrtok 15. augusta pomaly ani nevyzliekali z výjazdových odevov. V priebehu pár hodín ich zavolali k trom udalostiam. Hasili trávu i kríky, odstraňovali osie hniezdo a riešili dopravnú nehodu.


V Hornej Strede uhasili členovia DHZO Pobedim požiar trávy a kríkov. (Autor: DHZO Pobedim)

Najskôr požiadali veliteľa DHZO Pobedim o technickú pomoc – odstránenie hniezd s bodavým hmyzom na detskom ihrisku pri Obecnom úrade v Častkovciach. Ukázalo sa, že agresívnych ôs a ich hniezd je tam viac. Nielen pri ihrisku, ale aj v predajných stánkoch obce. Na odstránenie hniezd použili spreje, následne ešte Pobedimčania objavili jedno hniezdo vo výške a druhé – obrovské – vo vnútri predajného domčeku. Z toho dôvodu potrebovali vymeniť techniku, na pomoc si vzali rebrík aj vysávač a tiež obleky proti bodavému hmyzu. Hniezdo odstránili pomocou sprejov a vysávača.

O krátky čas nato, o 19.00 h, ohlásilo operačné stredisko v Trenčíne požiar trávnatého porastu v katastri obce Horná Streda za Biskupickým kanálom. Veliteľ DHZO Pobedim vyhlásil poplach a na výjazd na dvoch autách s cisternami vyrazili šiesti hasiči. Spoločnými silami s profesionálmi z Nového Mesta nad Váhom požiar trávy a kríkov zlikvidovali. Pobedimčania tam ešte ostali, aby prekontrolovali skryté ohniská a dôkladne ich zaliali vodou.

Počas návratu na základňu sa v Hornej Strede stala dopravná nehoda – osobné motorové vozidlo VW Golf ostalo mimo cesty v smere Pobedim – Horná Streda. Našťastie, nik sa nezranil. Jednotka prekontrolovala vodiča a po spísaní potrebných údajov a vyhotovení fotodokumentácie pokračovala na svoju základňu.

Martin Piškula/(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava