Počas horúčav ošetrili desiatich pacientov

Aj keď minulý týždeň došlo k ochladeniu a piešťanskí lekári na pracovisku urgentného príjmu si možno troška vydýchli, núdzu o pacientov nemali. Najviac kolabujúcich ľudí, aj keď to vraj nebolo až také masívne, zaznamenali na prelome mesiacov júl a august, keď sa teploty cez deň šplhali k štyridsiatke.


V dôsledku vysokých teplôt na urgentnom príjme piešťanskej nemocnice ošetrili asi desať pacientov, pričom dvoch prijali na pozorovanie. (Autor: vd)

„V dôsledku vysokých teplôt naši lekári a sestričky na urgentnom príjme ošetrili asi desať pacientov. Kolapsové stavy vznikli z dôvodu prehriatia organizmu a zanedbania pitného režimu. Pacientov ošetrili ambulantne, pričom dvoch sme prijali na pozorovanie z dôvodu vysokého veku,“ uviedla Mária Baďurová, vedúca sekretariátu Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch.

Ako už samotný názov urgentný príjem hovorí, slúži pacientom,  ktorí majú zdravotné problémy, ktoré ich môžu vážne ohroziť. Pracovisko je jednotným a samostatným oddelením, ktoré úzko spolupracuje s ostatnými oddeleniami, inými zdravotníckymi zariadeniami a Záchrannou zdravotnou službou. Je situované na prízemí nemocnice v blízkosti hlavného vchodu.

Urgentný príjem pozostáva z ambulancie interného lekárstva a chirurgie. Jeho súčasťou sú aj expektačné lôžka, na ktoré je možné pacienta umiestniť na určitú dobu. Po uzavretí diagnózy je pacient buď prijatý na lôžkové oddelenie nemocnice, alebo mu odporučia domácu liečbu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav