Stálica Organových dní opäť na pódiu

Dlhé roky jeho koncerty obľubujú hudobní fajnšmekri v hľadisku Domu umenia, a tak je jasné, že sa jeho meno objavuje aj v dramaturgii jubilejného 20. ročníka Organových dní v Piešťanoch. Američan David Di Fiore sa predvedie už v Utorok 20. augusta o 19.00 h.

Za zrekonštruovaný organ v Dome umenia zasadne David Di Fiore. © Dom umenia

Program organového koncertu je zostaveý z diel velikánov ako bol Erik Satie, Camille Saint-Saëns. Georg Friedrich Händel, no zaznie aj Fantázia a fúga g mol od Johanna Sebastiana Bacha.

David Di Fiore odštartoval svoju medzinárodnú kariéru pred takmer 30 rokmi recitálom v Katedrále Notre-Dame v Paríži.V súčasnosti vyučuje hru na organe, improvizáciu a liturgickú hru na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Je katedrálnym organistom v Katedrále Sv. Františka Xaverského v Banskej Bystrici a zároveň zbormajstrom a dirigentom katedrálneho zboru Xaverius. Za posledných 29 rokov vystúpil na množstve organových festivalov v Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, Česku a Slovensku, ako aj vo Francúzsku a Taliansku. V Severnej Amerike účinkoval na festivaloch v Kanade, na medzinárodnom Festivale v Morelia v Mexiku (najstarší organový festival na západnej pologuli), na Medzinárodnom organovom festivale v Guadalajara, na Puerto Vallarta Arts Festival a organové recitály odohral v mnohým mestách USA.

Roky je tiež účastníkom Organových dní v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav