Jakubka porodila mamina do rúk tatina pred Domossom

  • Nezaradené / Mladí dnes / Narodili sa / Spravodajstvo
  • 16. augusta 2019, 20:04

To tu ešte nebolo! Kým tatino Peter Haring z Hornej Stredy šoféroval do Piešťan, aby zaviezol svoje dve lásky – Kristínu Žákovú (s bruškom) a svojho nenarodeného synčeka Jakuba (v brušku) do pôrodnice, stalo sa to, čo ani vo sne nepredpokladal. Pred Domossom v Piešťanoch, kde sa aktuálne budujú nové chodníky, to jeho dve lásky už nevydržali a maminka len dvakrát zatlačila a Jakubko sa ocitol v jeho náručí.


Najkrajšie príbehy píše sám život, malý Kubko Haring z Hornej Stredy uzrel svetlo sveta v Piešťanoch Pred Domossom. (Autor: Viera Dusáková)

„Bolo to nečakané, pretože prvého synčeka, trojročného  Lukáška, som rodila v bolestiach niekoľko hodín. V deň, keď sa Jakubko narodil som sa zobudila skoro ráno a už som tušila, že nemám raňajkovať…A hoci sme si s tatinom mysleli, že to autom stihneme do piešťanskej pôrodnice, pri Domosse sme museli vozidlo zaparkovať. Nemali sme ani plachtičku…Len dvakrát som zatlačila a Jakubko bol na svete. Tatino sa zahral na doktora a porodil ho v aute. Naštartoval a všetci traja sme pokračovali v jazde. V nemocnici sa nás ujali, okamžite sa postarali o mňa i o dieťatko. Prestrihli pupočnú šnúru a bábätko, ktoré bolo len trošku podchladené uložili do inkubátora. Mňa okamžite zaniesli na sálu, aby vykonali čo treba. Máme obrovskú radosť z toho, že sme to takto zvládli,“ uviedla šťastná mamina Kristína Žáková.

Jakub Haring z Hornej Stredy sa narodil v utorok 13. augusta o 9.10. h pred piešťanským Domossom maminke Kristíne Žákovej, otec Peter Haring z Hornej Stredy bol pritom a v plnej pohotovosti. Foto Viera Dusíková

Jakubko Haring z Hornej Stredy sa teda vďaka šťastným okolnostiam a duchaprítomosti svojho tatina a maminy narodil zdravý v utorok 13. augusta o 9.10 h pred Domossom v Piešťanoch. Jeho hmotnosť pri narodení bola 3360 gramov, meral 51 centimetrov.  Srdečne blahoželáme!

Viera Dusíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela