Seniori z Moravian si užívali dopoludnie na lodi Trajan

Minulý rok sa povozili na vláčiku Piešťanský expres, tento rok presedlali rovno na loď. V piatok 9. augusta klienti Zariadenia pre seniorov v Moravanoch nad Váhom vyrazili v ústrety novým zážitkom. Horúce dopoludnie strávili plavbou na piešťanskej vyhliadkovej lodi Trajan.

Na lodi panovala skvelá nálada. Foto: am

Z moravianskeho zariadenia sa do Piešťan pohodlne presunuli aj vďaka spolupráci s obecným úradom, ktorý im zapožičal auto. Dovedna šestnásť dám a pánov, ktorých sprevádzali zamestnanci zariadenia aj so svojimi ratolesťami, sa vybralo hneď na prvú rannú plavbu.

„Každý rok v lete pripravujeme exteriérové aktivity a tentoraz nám napadlo vziať klientov na plavbu loďou po vodnej nádrži Sĺňava. Stretlo sa to s veľkým nadšením a som rád, že aj počasie nám prialo,“ povedal riaditeľ zariadenia Martin Cifra. Seniorom sa na lodi veľmi páčilo. „Počas plavby boli optimisticky naladení. A to bol vlastne cieľ výletu,“ skonštatoval riaditeľ.

Okrem neho sa na loď tiež vydala vrchná sestra a ďalší zamestnanci, z toho niektorým sa podarilo vziať aj svoje malé ratolesti. „Napokon to bolo milé medzigeneračné stretnutie,“ doplnil M. Cifra. Takéto výlety sú vždy aj o akýchsi neformálnych rozhovoroch v iných priestoroch ako len v zariadení, kde trávia čas. Preto si výletníci zvyknú dopriať kávičku a možno i zákusok a vytvárajú si ďalšie spoločné zážitky.

Mnohí z nich dokonca túto plavbu absolvovali po prvý raz, a tak sa
im budú spomienky na ňu viazať aj v súvislosti s priateľmi zo zariadenia. „Bolo tu výborne. Spokojní sme, usmiati a ďakujeme, že nás sem zobrali,“ uviedla Margita Baláková. „Ísť na loď bol nápad našej vrchnej a my sme ju len podpichovali, aby to bolo čím skôr. Ona má vždy len dobré nápady,“ pochválila ju Oľga Maňková, k čomu sa pridali ostatné dámy pri stole a svoju vrchnú si nevedeli vynachváliť.

Tá bola potešená nielen z ich milých slov, ale aj z celkového dojmu z výletu. „Je to skvelé utužovanie priateľstiev a tiež akési vypadnutie zo stereotypu, v ktorom chodíme na raňajky, obed, medzitým si pospinkáme. Pre klientov je to aj rozpohybovanie. A je milé, že sa takto všetci stretneme,“ dodala s úsmevom Daniela Bujnová.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila