Nerušte ihriská, radi vymaľujeme hojdačky, porobíme čo treba

  • Reportáž / Piešťany
  • 11. augusta 2019, 10:00

Tieto riadky píšem za všetkých rodičov malých detí i juniorov, ale i v mene starých mám a dedov zo sídliska Lipová. Chceme vás poprosiť, aby ste našim deťom a vnúčatám nebrali ihrisko.

Tu na Lipovej je krásny priestor, je tu i slniečko i chládok v horúcich letných dňoch, čo na ihrisku na prednádraží nie je. Tam je celodenný úpek počas horúcich dní, kde sa s deťmi nedá ísť, a ktoré je absolútne nepostačujúce pre celé veľké sídlisko, ako je prednádražie, Hlinku a Lipová (je tam napríklad len jedna hojdačka pre dojčatá a jedna pre staršie deti – na celú túto oblasť).

Je elektronická doba, keď sú deti obézne, nehýbu sa, sedia doma pri počítačoch, tabletoch a mesto príde s rozhodnutím rušiť ihriská. Rozumieme, že je nákladné sa starať a udržiavať ihriská, rozumieme aj tomu, že nespĺňajú kritériá podľa nových noriem a štandardov. Ale pochopte aj nás rodičov a starých rodičov. My chceme, aby deti vyšli von pred dom a hrali sa, aby boli vonku, hýbali sa a boli na čerstvom vzduchu. Zrušenie ihriska spôsobí, že deti prestanú chodiť von, pretože nie každý rodič môže ísť s deťmi na ihrisko, ktoré je stovky metrov od ich bytu. Kedysi mali všetky okolité domy svoje ihrisko. Napríklad aj dnes sídlisko Vodárenská má svoje zrekonštruované ihrisko, sídlisko Prior – Teplická má svoje dokonca dve ihriská, sídlisko A. Trajan má svoje ihrisko, Valová má svoje ihrisko, Prednádražie má svoje ihrisko, tak prečo beriete deťom ihrisko na Lipovej? Mali sme tu plne funkčné štyri hojdačky – mesto ich spílilo, deti tu mali plne funkčnú horolezeckú stenu – mesto ju spílilo, mali sme tu šmykľavku – spílená, preliezačky – spílené.

Nežiadame, aby ste vybudovali obrovské nové ihrisko, ale urobte tu, prosím, deťom aspoň niečo, aspoň niečo na štýl mini octaga – workoutového ihriska. Alebo aspoň niečo, pretože je tu naozaj veľa detí a skutočne krásny priestor na ihrisko.

Radi vám pomôžeme nejakým spôsobom. Vymaľujeme hojdačky, prispejeme alebo nám povedzte, čo treba urobiť, aby tu na Lipovej deti mali aspoň niečo. Aspoň nejaké ihrisko. Ďakujeme za všetky deti.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav