Táborníci dobyli Dobrú Vodu, našli aj poklad

Pravidelnou súčasťou leta v mestečku pod šikmou vežou sú tábory organizované Parlamentom mladých mesta Vrbové. Kým doposiaľ išlo o denné tábory a detskí účastníci sa vždy popoludní vrátili späť domov k rodičom, tentoraz zažili poriadne dobrodružstvo. Vyrazili totiž na týždňový pobytový tábor do Dobrej Vody.


Na Dobrej Vode táborníkov privítal sám kráľ. (Autor: PMMV)

Druhú júlovú sobotu priviezli rodičia na Dobrú Vodu až 26 detí. V tejto obci leží zrekonštruovaný areál, v ktorom sa nachádza multifunkčné športové ihrisko, veľké ohnisko na opekanie a výborne vybavené izby. Práve preto sa táto lokalita na týždeň stala útočiskom nadšených detí, ale aj štvorice animátorov a niekoľkých dobrovoľníkov. „Snažili sme sa nájsť stredisko, ktoré by bolo najbližšie k Vrbovému, aby to rodičia nemali ďaleko, a zároveň sme hľadali rekreačné zariadenie, ktoré nemá veľkú kapacitu, pretože sme chceli malý rodinný tábor, aby sa každý účastník poznal s každým,“ prezradil Dušan Sabo, vedúci parlamentu mladých.

Deti našli v zrúcanine hradu dokonca aj poklad.

Zorganizovať pobytový tábor sa rozhodli keď si ho vyžiadali sami rodičia. „Po každom dennom letnom tábore rodičia majú možnosť dať nám spätnú väzbu na vybavenie, program, jedlo a zanechať anonymný odkaz, čo sa im páčilo alebo nepáčilo. Minulý rok sa viac a viac rodičov pýtalo, či neplánujeme aj pobytový tábor, že by nám pomohli a spravili propagáciu vo firmách, v rodine. Tak sme sa pustili do vybavovania, cestovania a spoznávania rekreačných zariadení v Trnavskom kraji,“ prezradil D. Sabo.

Malí táborníci napokon na Dobrej Vode počas týždňa zažili turistiku, spoznávanie tamojších prameňov, ale aj dobrodružnú pátraciu hru na hrade, kde dokonca našli poklad. Ako to už v táboroch býva, zabavili sa a poriadne vyšantili aj na kúpalisku. Nechýbali každovečerné posedenia a rekapitulácie dňa pri ohni. Naprázdno neodišli ani tvorivé duše, keďže deti si vyrábali mydielka, batikovali tričká a tie si potom navzájom skrášľovali.

Počas týždňového pobytu nechýbali spoločné opekačky.

„Jeden večer sme zorganizovali nočnú hru, pred ktorou sme tím posilnili dobrovoľníkmi z parlamentu mladých. Deti mali v ten večer vyslobodiť animátorku zo zajatia vojaka, na ceste ich stretali nástrahy, strašidlá a museli ukázať veľkú odvahu,“ povedal organizátor. Napokon všetko dobre dopadlo, animátorku vyslobodili a po týždni sa plní zážitkov opäť vrátili domov k rodinám.

Prvý pobytový tábor však bol pre parlament jedna veľká výzva, či už s ohľadom na propagáciu, program, alebo komunikáciu s novými deťmi. Keďže najmladší účastníci mali len šesť rokov, aj sa im zacnelo za rodičmi, no napokon zvíťazila zábava a tábor dokončili všetci spoločne.

„Určite to je veľká skúsenosť a krok vpred. S našimi účastníkmi sa chceme stretávať aj na ďalších podujatiach, prípadne možno začneme organizovať aj víkendovky,“ dodal na záver D. Sabo.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava