V Piešťanoch ožije dlhoročná hokejbalová tradícia

  • Šport / Ostatné športy
  • 9. augusta 2019, 14:30

Dlhoročná hokejbalová tradícia v Piešťanoch, ktorá začala písať svoju históriu v roku 1994 sa po krátkej prestávke konečne dočká obnovenia. Hokejbaloví nadšenci chystajú projekt Piešťanskej hokejbalovej ligy PNHL, ktorá by mala odštartovať v septembri.

Hokejbaloví nadšenci chystajú projekt Piešťanskej hokejbalovej ligy PNHL, ktorá by mala odštartovať v septembri. (Autor: Tomáš Horký)

„Rozhodli sme sa spraviť projekt Piešťanskej hokejbalovej ligy, ktorá by nám pomohla oživiť tradíciu populárnej súťaže, ktorá sa v Piešťanoch hrávala v minulosti vďaka zanieteniu a podpore Andreja Mateičku a Mateja Korca. V posledných rokoch však súťaž upadala. Ihrisko v piešťanskom parku ponúka kvalitné podmienky a je nám ľúto, že sa tam nehráva kvalitná hokejbalová liga. Chceli by sme spopularizovať tento šport medzi mladými. Máme v pláne tomu spraviť ozaj kvalitnú úroveň,“ uviedol jeden z organizátorov PNHL Jaroslav Rybárik.

Prihlasovanie tímov oficiálne začalo už júni a aktuálne ešte stále prebieha. Prihlasovať sa ešte stále môžu tímy, ale aj jednotlivci. „Čo sa týka prihlásených družstiev, je to pre mňa zatiaľ nad očakávania. Nechcem hovoriť presné číslo, ale fakt som prekvapený, že je o to hokejbalovú súťaž záujem. Už teraz môžem povedať, že sezóna sa určite naštartuje,“ povedal Rybárik a zároveň doplnil: „Máme výborné ohlasy, píšu nám aj jednotlivci, čo majú záujem hrať hokejbal. Pre jednotlivcov máme dve varianty – buď spravíme jedno ďalšie družstvo z nich, alebo ich podopĺňame do jednotlivých tímov.“

Začiatok novej sezóny je plánovaný na september a bude prebiehať v štandardnom ligovom režime, ako ho poznáme z iných hokejbalových súťaží. „Súťaž bude rozdelená na jesennú a jarnú časť, podľa počasia a podľa počtu tímov. Bude sa hrávať klasicky v nedeľu dopoludnia, aby sa to nekrylo aj s Vrbovskou hokejbalovou ligou, ktorej hrací deň je sobota. Hrať sa štandardne so štyrmi hráčmi na ihrisku a brankárom,“ uviedol J. Rybárik.

Organizátori PNHL chcú venovať dôkladnú pozornosť aj pravidlám, ktoré prejdú obmenou tak, aby zachovali, čo najväčšiu motiváciu a objektivitu voči všetkým zodpovedným tímom. „Chceme zabrániť špekuláciám, ovplyvňovaniam alebo krivde pre maximalizáciu zážitku z hry. Pravidlá budú jasne špecifikované a chceme to priblížiť pravidlám, ktoré platia v hokejbalovej extralige. Jednou z našich priorít je aby zápasy rozhodovali kvalitný rozhodcovia, ktorí ovládajú pravidlá,“ doplnil Rybárik.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav