Beh okolo Marhátu už v nedeľu

  • Šport / Ostatné športy
  • 9. augusta 2019, 09:00

Druhá augustová nedeľa bude na Výtokoch patriť športu. Uskutoční sa tam 11. ročník obľúbeného Behu okolo Marhátu. Atraktívna bežecká trasa je vhodná aj pre príležitostných bežcov. Zúčastniť sa môžu aj turisti, pre ktorých je pripravená kategória nordic walking.

Ilustr. foto © archív redakcie

V nedeľu 11. augusta sa v rekreačnom stredisku Výtoky pri Piešťanoch uskutoční lesný beh, ktorý organizuje ŠBR Piešťany.

Beh okolo Marhátu aj tento rok začne prezentáciu o 9.00 h ráno s prvým plánovaným štartom kategórie Nordic Walking o 10.00 h.

Následne po turistoch-paličkároch odštartujeme naše nádeje – deti do 6 rokov, do 10 rokov a do 15 rokov. Štart hlavnej kategórie a juniorských a veteránskych kategórií je plánovaný na 11.00 h.

Trať vedie z rekreačného strediska Výtoky pri Moravanoch lesným stúpaním do sedla Gajda, vrstevnicou smerom na Jelenie jamy, kde sa stočí do stúpania do sedla Marhátu po červenej turistickej značke. Popod vrchol Marhátu lesnou cestou znova na červenú značku s prudkejšími stúpaniami a klesaniami smerom späť na sedlo Gajda. Zo sedla Gajda lesnou cestou s prechodom na asfaltovú cestu klesaním do doliny a do cieľa na Výtokoch. Dĺžka trate je 11,5 km a prevýšenie približne 420 metrov.

tlačová správa

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín