Masár a Drahovská na Majstrovstvách sveta juniorov

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. augusta 2019, 09:00

V lyžiarskom stredisku Štítna nad Vláří v Českej republike sa konali juniorské Majstrovstvá sveta lyžiarov na tráve do 21 rokov. V Slovenskej výprave boli aj dvaja piešťanskí lyžiari Vanesa Drahovská a Adam Masár obaja členovia LK Remas Piešťany.

(Autor: (lm))

Svah v Štítnej bol našim dvom pretekárom dobre známy, pretože je len 70 km od Piešťan a veľmi často tam chodia trénovať. Od Adam Masára po skvelých výsledkoch v slalome Svetového pohára dospelých sa očakávala aj v tejto disciplíne medaila.

Po parádnej jazde superkombinačného slalomu, kde sa po 19.mieste zo super G vyšvihol druhou najrýchlejšou jazdou slalomu na 9. miesto v tichosti dúfal aj v titul. Toto sa žiaľ nestalo, keď na druhý deň v slalome po chybe na štarte obsadil len 4.miesto, tzv. malé pódium, ale preskočil svoje maximum z roku 2017 kde bol piaty. Obrovský slalom nezvládol a celé majstrovstvá sa trápil s bolesťami chrbta.

Vanesa Drahovská, prvý rok v juniorskej kategórii nezvládla kombinačný slalom, ale v obrovskom slalome aj v superobrovskom slalome sa umiestnila v prvej desiatke a prekvapila v slalome, kde po vyrovnaných jazdách v obidvoch kolách získala krásne štvrté miesto, čím dosiahla svoj cieľ byť na týchto pretekoch aspoň v jednej disciplíne na “malom pódiu”. Jej staršia kolegyňa Nikol Fričová z Bratislavy, štvrtá zľava, získala na šampionáte tri medaily (striebornú a dve bronzové). Vanesu Drahovskú čakajú o týždeň veľké Majstrovstvá sveta dospelých vo Švajčiarsku, Masár necestuje musí si doliečiť boľavý chrbát, aby bol v poriadku na finále Svetového pohára dospelých v Taliansku, kde by už mal štartovať aj momentálne zranený Alax Jánoška.

(lm)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava