Železní muži a ženy si podmanili Piešťany

  • Editoriál
  • 6. augusta 2019, 08:00

Tradične prvá augustová sobota patrí v Piešťanoch jednému z najpopulárnejších športových podujatí, ktoré sa tu počas letných mesiacov konajú. Triatlon Slovakman 226 je aj pre mňa osobne jedným z najatraktívnejších eventov v Piešťanoch a každý rok sem pravidelne chodím, či už ako novinár, ale aj ako fanúšik.

tomas horky portret
Tomáš Horký © apt

Absolvovať v jednom dni 3,8 kilometra plávania, 180 kilometrov na bicykli a zabehnúť maratónskych 42,2 kilometra je niečo neuveriteľné a dávam klobúk dole pred každým, kto sa vôbec rozhodne takéto niečo skúsiť.

O tom, že to absolvujú profíci v časoch pod deväť hodín a menej ani nebudem hovoriť. Mňa však zaujalo hlavne to, ako sa stáva z triatlonu čoraz populárnejší šport u amatérov. Lákadlo zapísať si čiarku za zdolaného Ironmana je motiváciou pre čoraz viac športovcov. Svedčí o tom aj napríklad to, že sa na štart postavilo aj niekoľko Piešťancov. Niektorí po prvý raz, iný už podobnú skúsenosť majú. Ešte raz pred všetkými železnými mužmi a ženami klobúk dole, a už sa teším na budúci ročník.

V aktuálnom čísle nájdete aj rozhovor s ďalším železným mužom. Nie však s triatlonistom, ale s hokejistom. Pár minút zo svojho času nám venovala hrajúca legenda NHL Zdeno Chára, ktorý sa na piešťanskom zimnom štadióne pripravuje na nasledujúcu sezónu. Napriek tomu, že je obrovskou persónou svetového hokeja, je to skromný a pokorný chlap, ktorý sa na nič nehrá. Aspoň také boli moje osobné dojmy zo stretnutia a o to väčší rešpekt u mňa má. Klobúk dole, že napriek tomu, že v 42. rokoch bude najstarším hráčom v NHL má stále motiváciu držať krok s najlepšími. Je to profesionál vo všetkých oblastiach, ktoré k športu patria a môžeme byť hrdí, že takúto hokejovú persónu na Slovensku máme. Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel