Mladí si prázdninový víkend užívali s alkoholom

Policajti si opäť cez prázdniny preverili deti a mládež. Takmer tretina skontrolovaných bola pod vplyvom alkoholu.

Ilustračné foto: archív red

V piatok 2. augusta prešli policajti niekoľko prevádzok a verejných priestranstiev v okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany. V čase akcie od 20.00 h do polnoci skontrolovali 39 osôb, z toho bolo 35 mladistvých a 4 maloleté osoby.

Pozitívnu dychovú skúšku na alkohol malo 10 mladistvých a 2 deti. Najvyššiu nameranú hodnotu mala 17 ročná dievčina z mesta Trnava, ktorej policajti namerali v dychu 0,60 mg/l alkoholu, čo je 1,24 promile.  

Všetky priestupky policajti zadokumentovali a budú zaslané na ďalšie konanie obciam a mestám v mieste trvalého bydliska priestupcov. 

V zmysle zákona deti do 15 rokov a osoby mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a sú povinné podrobiť sa vyšetreniu.

Zároveň zákon stanovuje, že deti do 15 rokov sa nesmú zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21.00 hodine na verejne prístupných miestach, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje.

KRPZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava