Aj tento rok odštartovala kampaň Na bicykli do obchodu

Už v septembri sa môže verejnosť opäť zapojiť do národnej kampane Na bicykli do obchodu. Cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej dopravy so zameraním sa na nakupovanie na bicykli. Organizátori chcú kampaňou osloviť predajcov, aby sa snažili vytvárať lepšie podmienky zákazníkom na bicykli, či už trvalé, alebo dočasné. Chcú tiež motivovať ľudí, aby pri svojich nákupoch využívali ako dopravný prostriedok práve bicykel.


Kampaň sa uskutoční počas septembra na celom území Slovenska. (Autor: mrc)

V rámci kampane registrovaní predajcovia a obchodníci ponúkajú zákazníkom na bicykloch rôzne výhody a benefity. „Samotná návšteva predajne na bicykli je veľmi jednoduchý, rýchly a lacný spôsob, ako prispieť k zdravej mobilite vo vašom meste alebo obci a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie, prírodu a celkovú dopravnú situáciu,“ konštatuje na svojej stránke občianske združenie Mám rád cyklistiku, ktoré kampaň organizuje.

Kampaň sa uskutoční počas septembra na celom území Slovenska. Registráciu tak pre zákazníkov, ako aj pre predajcov, spustili 1. augusta. Registrovaní účastníci budú súťažiť o hodnotné vecné ceny, akými sú mestské bicykle či príslušenstvo na bicykle. Zákazníci budú zaznamenávať svoje nákupy u registrovaných predajcov do systému, a tak zvyšovať svoje šance na víťazstvo v súťaži. Vyhlasovateľom kampane je opäť národný cyklokoordinátor Peter Klučka.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava