Užitočné koleso? Za prvých 24 hodín Piešťanci najazdili 718 km.

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 4. augusta 2019, 11:59

Ak hovoríme, že „Piešťany – mesto snov“ treba priznať, že občania mesta podľa diskusných fór hodnotia Piešťany skôr, ako mesto pesimizmu. „Dávam tomu 24 hodín, rozkradnú, alebo utopia vo Váhu a pod.“ to boli najčastejšie reakcie na nový počin spoločnosti MAGNA ENERGIA, ktorá v spolupráci s nefinančnou podporou Mesta Piešťany, spustila svoj naivný bikesharing, ako projekt Piešťanské užitočné koleso.

(Autor: Viera Dusíková)

Prvých 24 hodín piatkovej prevádzky je ale veľmi prekvapujúcich. Piešťanci a ich návštevníci si bicykle požičali za prvých 24 hodín 754 krát a spolu najazdili za jeden deň 718 km. Priemerný čas používania bicykla je 5 a pol hodiny!!!

Úplne prvým používateľom „piešťanského užitočného kolesa“ bol pán, ktorý si bicykel požičal na námestí už včera, pretože potrebuje do TENE-u, ktorý o piatej zatvárajú. Vďaka bicyklu to stihol. V piatok bol niekto aj na Lide, zrejme na rybách.  Posedel a veríme, že aj niečo chytil.

Áno, z prevádzky vyplývajú aj nové, ale očakávané,  komplikácie: Dva defekty (jeden obratom odstránený). Jedno pretrhnuté lanko. Privatizácia niektorých bicyklov, ktoré zostali radšej uzatvorené v súkromných priestoroch na Nálepkovej ulici tak, aby boli vždy pripravené pre používateľa. Neodkladanie bicyklov v na to určených stojanoch.

Z prvých skúseností prevádzky, možno vyhodnotiť veľmi pozitívny ohlas u mladých a prekvapujúcou skutočnosťou je, že zatiaľ ešte nikto neotočil cyklookruh okolo Sĺňavy.

Sme radi, že sme boli užitoční tak, ako sa snažíme byť užitoční aj pri našej hlavnej činnosti, ktoru je dodávka energie. Pretože „Energie máme dosť, preto ju dodávame“.

TS Magna energia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela