Slovakman 226 v sobotu aj s legendárnym Petrom Vabrouškom

  • Nezaradené / Ostatné športy
  • 2. augusta 2019, 09:00

Už po sedemnástykrát sa v kalendári mnohých triatlonistov stane prvá augustová sobota vrcholom sezóny. Dôvod je úplne jednoduchý. Pre mnohých totiž znamená postaviť sa zoči voči nástrahám 3,8 km vo vode, 180 km na bicykli a na záver 42,2 km bežeckému maratónu. Prvá augustová sobota už sedemnásty raz patrí triatlonovému podujatiu ERDINGER SLOVAKMAN 226.

Slovakman 226 bude opäť aj s legendárnym Petrom Vabrouškom. (Autor: Tomáš Horký)

Piešťany ožijú triatlonom

Lodenica v Piešťanoch po roku opäť ožije triatlonom, a to nie hocijakým. ERDINGER SLOVAKMAN 226 má štatút M-SR v dlhom triatlone,  Czechmantour – Český pohár v dlhom triatlone a Československý pohár. Štart je naplánovaný na 7:00. Pretekárov a samozrejme aj pretekárky pošle na trať prvej disciplíny výstrel z dela. V priestoroch Sĺňavy absolvujú pretekári 3,8 km vo vode. Na cyklistike ich čaká 180 km v šiestich okruhoch medzi Piešťanmi a Červeníkom. Bežecká trať je situovaná medzi Lodenicou a mestským parkom okolo Barlolámača. Absolvujú ju tiež šesťkrát. Dohromady musia účastníci v ten deň prekonať 226 kilometrov.

14 krajín na štarte

Na štartovej listine figuruje 170 jednotlivcov zo štrnástich krajín. Najvzdialenejší pretekár priletí až z Japonska. Najbližšie to budú mať domáci Piešťanci. Nebude chýbať ani legendárny Petr Vabroušek zo Zlína, ktorému budú konkurovať jeho českí krajania Lukáš Slatinský a David Jílek. Zo Slovákov uvidíme obhajcu titulu Michala Holuba a samozrejme na štarte nemôže chýbať ani Martin Baláž, ktorý sa postaví na štart ako jediný na tejto planéte už po sedemnástykrát. Medzi ženami sa očakáva víťazstvo Češky Simony Křivánkovej, na Slovakmanovi bude chcieť vylepšiť traťový rekord.

Ale Erdinger Slovakman nie sú iba jednotlivci. Na jednotlivých disciplínach a úsekoch sa budú striedať štafetári.  Štafiet je prihlásených 27, čo znamená ďalších cca 120 pretekárov.

Dopravné obmedzenia

Obyvatelia a návštevníci Piešťan a okolia sa musia pripraviť na určité dopravné obmedzenia. Cesta do Lodenice od polikliniky bude uzatvorená od 7.30 do 16:00.  Do Lodenice sa bude dať dostať jednosmernou cestou popri Váhu, ktorá bude ale v čase uzávierky obojsmerná a bude riadená organizátormi. Na bežeckej trati nebudú žiadne uzávierky. Križovatky chodníkov budú riadiť organizátori. Chceme týmto poprosiť Piešťancov o spolupatričnosť a opatrnosť na chodníkoch.

Fanúšikovia sú vítaní

Dobeh prvého pretekára organizátori očakávajú okolo 15:20 a posledného o 23:00.  Finish line už tradične sľubuje skvelú atmosféru. Príďte povzbudiť účastníkov ERDINGER SLOVAKMAN 226 do Lodenice v Piešťanoch. Čaká na vás vynikajúca nálada po celý deň a pohľad na vytrvalcov hodných nášho obdivu. Prekonať 226 km je naozaj počin železných žien a mužov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava