Víťaza Tour de France Egana Bernala sme videli pretekať aj v Piešťanoch

  • Šport / Ostatné športy
  • 1. augusta 2019, 13:00

Egan Bernal sa v nedeľu sa stal prvým kolumbijským víťazom Tour de France – najprestížnejších cyklistických pretekoch na svete. Pred dvomi rokmi sa však dnes už hviezdny cyklista predstavil aj na pretekoch Okolo Slovenska, ktoré prechádzali aj Piešťanmi.

Egan Bernal sa predstavil na pretekoch Okolo Slovenska 2017. © Okolo Slovenska

Počas pretekov Okolo Slovenska 2017 pretekal kolumbijský Egan Bernal v drese talianskeho tímu Androni Giocatolli aj v Piešťanoch a okolí. Tretia etapa slovenských pretekov z Nitry do Trnavy prechádzala cez Banku, Piešťany, Trebatice, či Krakovany, že horská prémia pred zjazdom do Piešťan bola na kopci Havran. Už vtedy sa o ňom hovorilo ako o supetalente, ktorý môže byť ešte lepší ako Nairo Quintana, čo tento rok potvrdil.

Pritom Bernal vtedy na Okolo Slovenska skončil celkovo až na 24. mieste a aj to ukazuje, že napriek tomu, že preteky na slovenských cestách nefigurujú v najvyšších kategóriách, účasť na nich je naozaj kvalitná

Tomáš Horký

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava