Modré bicykle zadarmo po celom meste

24 Piešťanských užitočných kolies bude na šiestich stanovištiach len a len pre vás - občania. (Autor: vd)

Pri fontáne Lekno na železničnej stanici, pri Kolonáde na Winterke , ale aj pri rínku na Nálepkovej, na Juhu pri obchodnom centre či pri Lodenici a tiež pred galériou Magna na Teplickej – tam všade si môže každý, kto sa vie bicyklovať sadnúť na „cajgel“ a užiť jazdu na  bicykli, za ktorý netreba platiť ani cent.  Dá sa na ňom voziť po meste, ale aj mimo. Treba ho však vrátiť na niektoré zo stanovísk.

Posledné prípravy na jazdu – montáž zvončekov – klaksónov. Foto vd

Dvadsaťštyri belasých skladačiek aj väčších dámskych bicyklov podobným Libertám rozostavili dnes iniciátori projektu s názvom –  Piešťanské užitočné koleso . „NAIVNÝ BIKESHARING“ poskytuje spoločnosť Magna Energia. „Koleso“ je zabezpečené monitorovacím GPS modulom a jeho prevádzkovateľ má vďaka mobilnej aplikácii možnosť bicykel odsledovať.  A je len na obyvateľoch mesta, či sa počet bicyklov zväčší, alebo naopak. „Som optimistom a verím, že bicykle nám nezmiznú.  Ich počet budeme dopĺňať. Ak zmizne menej bicyklov, viac ich doplníme. Ak ich ukradnú viac, doplníme menej,“ uviedol Martin Ondko zo spoločnosti Magna Energia.  Spoločnosť zabezpečila aj bezplatný servis bicyklov.

Títo chlapci mali pred vysokánskym bicyklom patričný rešpekt. Foto V. Dusíková

Projekt  piešťanskej spoločnosti Magna Energia predstavili v prvý augustový deň jeho iniciátori na Námestí Slobody.  Jedným z prvých cyklistov, ktorí sa pustili na trasu, aby odviezli bicykle na stanovištia bol i primátor mesta Peter Jančovič: „Veľmi sa teším na jazdu mestom, rovnako rád som privítal túto iniciatívu. Bicykle neodmysliteľne patria k Piešťanom a jazdu na bicykli považujem za nielen zdraviu prospešnú, ale i najekologickejšiu dopravu.“

 Občania i návštevníci Piešťan si bicykle môžu voľne zdieľať. Voľne, to znamená bez registrácií, platieb, či kreditných kariet.  

Tu je zoznam stanovíšť, z ktorých si už dnes môžete vyraziť do ulíc mesta a na cyklochodníky.

• Železničná – autobusová stanica (pri fontáne)
• Winterova ulica (Kolonáda)
• Nálepkova ulica (tržnica)
• Krajinská cesta (nákupné centrum sídliska Juh)
• Lodenica
• Teplická ulica (Magna Gallery)

Bicykle venovala spoločnosť Magna Energia Piešťancov i návštevníkom mesta. Foto (vd)
Piešťanské užitočné bicykle by mali byť v prevádzke do novembra, na zimu ich chcú schovať, o opravy sa postará zmluvný partner, kontakt je na bicykli.
Tu sú užitočné informácie o projekte.
Ešte klaksón a môže sa vyraziť do ulíc…Foto: vd
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel