Prezidentský pohár: Piešťany dnes proti Veľkým Ripňanom

Piešťany (v modrom) berú Prezidentský pohár aj ako spestrenie prípravy na piatu ligu. (Autor: Miroslav Ledecký)

V novovzniknutej futbalovej súťaži Prezidentský pohár budú trnavský región reprezentovať PFK Piešťany. Zápas prvého kola odohrajú futbalisti Piešťan už v stredu 31. júla na domácej pôde proti Veľkým Ripňanom.

Právo prihlásiť sa do pohárovej súťaže malo všetkých 38 víťazov šiestych líg oblastných futbalových zväzov, no napokon ho využilo 33 mužstiev. V Prezidentskom pohári budú chýbať zástupcovia Oblastných futbalových zväzov Považskej Bystrice, Bardejova, Zvolena, Veľkého Krtíša a Rimavskej Soboty.

Systém hry je vyraďovacím spôsobom na jeden zápas. Ak sa stretnutie skončí v riadnom hracom čase nerozhodne, nasleduje penaltový rozstrel. Stretnutia prvého a druhého kola sa odohrajú v tomto roku.

Štvrťfinále, semifinále a finále je na programe v roku 2020. Prvé kolo štartuje už v nedeľu 28. júla a Piešťany na domácom ihrisku privítajú OFK Veľké Ripňany, ktoré sa stali víťazom ObFZ Topoľčany až v stredu 31. Júla, nakoľko PFK hral v nedeľu zápas Slovnaft Cupu proti Jacovciam.

Piešťany pri možnosti prihlásiť sa do Prezidentského pohára nezaváhali a túto šancu využili. A ako v klube hodnotia myšlienku spojenia amatérskeho futbalu z celého Slovenska do jednej súťaže?

„Berieme to veľmi pozitívne, určite to pre nás bude dobrá konfrontácia s víťazmi 6. líg z celého Slovenska, čiže aj východného a stredného. Je to spestrenie nielen prípravy, ale ak by sme postúpili, tak aj ligy,“ zhodnotil asistent trénera Martin Krajčovič.

S Ripňanmi sa Piešťany stretnú na domácom trávniku 31. júla 2019 (streda) o 18:00 a pôjde pre nich o úplne neznámeho súpera.

Nepoznáme sa s nimi a ani sme s nimi nehrali žiadny prípravný zápas, takže nevieme, čo nás čaká. Pozeráme sa však sami na seba a veríme, že toto stretnutie zvládneme.“

Nepôjde o zaujímavú konfrontáciu len pre hráčov, ale aj pre divákov. V Piešťanoch dúfajú, že ich príde domáce mužstvo podporiť čo najviac.

„Bude to spestrenie aj pre fanúšikov, pretože prídu iní, neznámi súperi, aj keď zo začiatku to budú mužstvá zo západného Slovenska, ale pôjde o súperov, s ktorými sa stretávame pomenej alebo vôbec,“ pokračoval Krajčovič.

Martina Radošovská

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj