V horúčavách horelo po celom regióne, po búrke zas tiekli potoky vody

Po horúcich dňoch došlo konečne k schladeniu. V horúčavách však horela tráva a porasty v celom regióne a po silnej búrke s prívalovým dažďom mali piešťanskí hasiči aj ich kolegovia z dobrovoľných hasičských zborov prácu pri odstraňovaní následkov prívalových dažďov.


Ilustračné foto (Autor: DHZ Moravany nad Váhom)

Prvý minulotýždňový požiar sa rozhorel v pondelok 22. júla na Orviskej ceste v Piešťanoch pri letisku. Horela tam suchá tráva a porast. V ten istý deň horela aj tráva pri Furmane pod Havranom a tiež na hrádzi v Drahovciach a v Dubovanoch v smere na Madunice. Všetky uvedené požiare likvidovali hasiči vodou aj lopatami. Išlo našťastie o menšie lokálne letné požiare o rozlohe od 60 po 600 metrov štvorcových.

V pondelok 22. júla ešte hasiči riešili aj menšiu nehodu na Hlbokej ulici
v Piešťanoch. Zrazili sa tu dve vozidlá, bolo treba len zlikvidovať vytečené prevádzkové kvapaliny.

V tropickom počasí vyrážali hasiči so zapnutou sirénou aj o dva dni nato,
keď v stredu 24. júla horela tráva medzi Krajinským mostom a Lodenicou v Piešťanoch. V ten deň sa rozhorela aj kopa uskladneného dreva a tiež tráva v Svrbiciach. Piešťanci z HaZZ tam boli prví, takže okamžite začali hasiť, potom sa do práce pustili ich kolegovia z Topoľčian.

Smolu mal v piatok 25. júla cyklista jazdiaci po teréne na Ahoji v obci Banka. Zachraňovali ho nielen hasiči, ale aj zdravotníci zo ZZS. Z ťažko prístupného horského terénu ho zvážali hasiči k sanitke pomocou štvorkolky. V ten istý deň sa ešte pri pekárni v Moravanoch, ktorá sa nachádza za poľnohospodárskym družstvom, rozhorela tráva o rozlohe asi šesť metrov štvorcových. Hasiči požiar rýchle zlikvidovali.

Aj na vale oproti Sibírskej ulici v Piešťanoch horela minulý piatok tráva. Požiar o rozlohe asi sto metrov švorcových bol ďalším, ktorý uhasili Piešťanci z HaZZ. V ten istý deň zhodil silný nárazový vietor nalomený konár na osobné auto odstavené na Vážskej ulici v Piešťanoch. Hasiči konár zodvihli, auto uvoľnili a potom ho odpílili od stromu.

Silný prívalový dážď zaplavil v sobotu júla okolo ôsmej ráno nielen cestu v Ratnovciach, ale aj dvor, garáž a pivnicu v jednom z rodinných domov, v dvoch ďalších sa voda liala dvormi. Hasiči nasadili na odčerpanie povodne plávajúce čerpadlo a vodu odviedli do neďalekého poľa. Hasiči v to ráno riešili spolu s členmi DHZ z Moravian nad Váhom, z Vrbového a Drahoviec vytápanie elektrickej rozvodne pri jednom z rodinných domov, kde prišlo k vybreženiu kanála. Preto hasiči odčerpávali vodu. Na konci Ratnoviec smerom na Svrbice mali tiež zápavu, zaplavovalo tam základy domu.

V ten istý deň ešte piešťanskí hasiči riešili spadnutý strom na parkovisku
Lidl a zlomený strom, ktorý spadol na elektrické vedenie aj cestu v
obci Prašník.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav