Hromadná nehoda mala byť následkom predchádzania

  • Nezaradené
  • 30. júla 2019, 14:06

Diaľničná polícia bola k dopravnej nehode privolaná včera 29. júla krátko po 14.00 h. Približne v 64. kilometri asi 500 m od križovatky na Hlohovec, došlo v smere na Trnavu ku kolízii troch vozidiel.

Následkom nehody utrpelo 12 osôb zranenia rôzneho rozsahu. (Autor: Polícia)

Vodič na aute Fiat Ducato, ktorý išiel za kamiónom v pravom jazdnom pruhu, pravdepodobne chcel predísť kamión a v ľavom jazdnom pruhu si asi nevšimol prichádzajúci Peugeot 406. Vodič kamiónu s rakúskym evidenčným číslom sa snažil zareagovať na vzniknutú situáciu, ale vzhľadom na plne naložený náklad ho vynieslo do stredových betónových zvodidiel, ktoré prerazil. V opačnom smere na Piešťany došlo vzápätí k zrážke s ďalšími vozidlami.

Pri nehode došlo k vážnejšiemu zraneniu 16-ročnej spolujazdkyne a 43-ročnej ženy, okrem toho sa zranil aj vodič z kamiónu. Všetky zranené osoby boli prevezené do okolitých nemocníc.

Pri nehode polícia alkohol u vodičov nezistila. Materiálne škody boli predbežne odhadnuté na 40-tisíc eur.

Okrem toho sa pri nehode poškodila aj palivová nádrž, z ktorej vytieklo niekoľko litrov nafty do okolia. Tieto škody zatiaľ vyčíslené neboli. Presné príčiny a okolnosti nehody polícia naďalej vyšetruje. 

Polícia upozorňuje vodičov, že najmä v smere na Piešťany je stále prejazdný iba jeden jazdný pruh. Pri jazde uvedeným úsekom žiadame vodičov, aby zvýšili opatrnosť a zbytočne nevytvárali kolízne situácie. 
Zároveň upozorňujeme vodičov, aby nezabúdali na bezpečnosť a na diaľnici skôr ako sa preradia do iného jazdného pruhu, skontrolovali SI situáciu za sebou a vedľa seba. Veľa vodičov si nepreverí najmä tzv. mŕtve uhly a začnú s preraďovaním bez kontroly v spätnom zrkadle a aj často krát bez použitia smerovky.

KRPZ

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava