Street ART Festival v centre Piešťan už v sobotu

  • Nezaradené
  • 29. júla 2019, 08:00
Noel McCarthy and Band vystúpia aj tento rok. Foto: am

Centrum Piešťan ožije pouličným umením už po štvrtý raz. Piešťany Street ART Festival sa uskutoční 3. augusta hneď na niekoľkých miestach – v klube ŽiWell (Beethovenova), pred kaviarňou Espresso pod Lipou (Námestie slobody), pred hudobným klubom LAJFKY v Edene (Winterova) a v starom amfiteátri (Mestský park).

Program 4. ročníka Street ART Festivalu.

Piešťany Street ART Festival je zdarma. Môžete si vychutnať hudbu rôznych žánrov, v podaní najrôznejších umelcov. Viac o jednotlivých hudobníkoch sa dočítate TU.

Jednodňový festival, ktorý vznikol v roku 2016 ako neformálne stretnutie priateľov a pouličných umelcov. Vďaka genius loci Piešťan, kozmopolitnej atmosfére a tradícii pouličného umenia v centre mesta sa Street ART Festival stáva prirodzenou súčasťou osláv leta počas prvého augustového víkendu.

Okrem oficiálneho programu je centrum mesta Piešťan počas festivalu aj voľnou zónou pre prechádzajúcich buskerov. Vystúpiť môže prísť každý, pretože hlavnou ideou festivalu je ponúknuť priestor všetkým, bez výberových kritérií. Vítaní sú aj herci/divadlá, mímovia, živé sochy alebo žongléri, ako aj graffiti umelci.

Z dôvodu využitia piešťanského amfiteátra sa organizátori rozhodli upratať tamojšie výrazne znečistené priestory.

Takto to tam vyzeralo pred upratovaním:

A takto po upratovaní:

Všetky aktuality sa dozviete v udalosti na Facebooku.

V prípade nepriaznivého počasia sa hudobný line-up festivalu presúva do kultúrno-komunitného centra ŽiWell, Beethovenova 5 a hudobného klubu LAJFKY v Edene, Winterova 60, Piešťany.

am. info zdroj a foto: Urbantone

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila