WakeSoul: „BAZÉN“ PRE KOI KAPRE

V závere júla mediálne prepukla kauza Bearded Brothers WakeSoul v Ratnovskej zátoke. Tohtoročnou stavebnou činnosťou by sa dala táto prevádzka definovať ako párty zátoka v tesnom dotyku s obytnými zónami, a navyše, a to úplne „nadrzáka“, v štvrtom pásme ochrany prírody.

Jozef Vojčiniak (Autor: red)

V tomto texte opomeniem, že piešťanská radnica sa s bezohľadnými podnikateľmi trápi od úvodu mája. Venovať sa chcem najmä diskusiám na sociálnej sieti k zverejneným článkom k tejto téme v ktorých sa množstvo prispievateľov zrejme sami seba snažia presvedčiť, aký je areál perfektný a my sa snažíme túto „verejnoprospešnosť“ bradatým bratom prekaziť.

Skúsim to teda jednoduchšie ak v článkoch vysvetliť. Súčasťou kolaudačných rozhodnutí je napríklad aj posudzovanie požiarnej bezpečnosti či spôsob úniku v prípade ohrozenia, ale aj posúdenie prístupu záchranných zložiek. A tak kým v predchádzajúcich rokoch si v Ratnovskej zátoke užívalo vodnolyžiarsky areál pár stovák ľudí denne a priepustnosť únikových trás či prístupy záchranných zložiek bola kolaudačnými konaniami posudzovaná.

V súčasnosti pri zásadnej zmene aktivít v areáli, kedy na víkendové akcie majú namierené tisíce návštevníkov, nik netuší, čo sa udeje, ak sa niečo nepredvídané stane.

Parkujúcimi autami sú zahltené prístupové komunikácie a nik z kompetentných neposúdil, či sú dostatočne priepustné únikové cesty pre tisíce ľudí či záchranné zložky.

Najväčšou „perličkou“ tejto akože luxusnej oázy oddychu a zábavy je bazén, ktorý bradatí bratia majiteľovi pozemkov, Štátnemu vodohospodárskemu podniku, definovali ako vodnú nádrž v teréne.

Nakoľko v skutočnosti presne tým ten “bazén“ aj je. Pretože jeho používanie na kúpanie pre ľudí hygienici pri svojej kontrole okamžite zarazili. A tak tá nádrž v teréne je dobrá akurát tak ako rybník pre Koi kapre.

A najzarážajúcejšie na tom je, že Vodohospodársky podnik vie, čo sa s majetkom štátu, ktorý spravuje, deje. Bezpečnostné zložky tiež vedia, že bradatí bratia organizujú hromadné akcie pre masu ľudí a ich bezpečnosť pre chýbajúce kolaudačné rozhodnutie nik neposúdil.

A tak jediní, ktorí majú starosť o bezpečnosť ľudí v tomto areáli sú len ochranári prírody a piešťanská radnica. Ale tí na rozdiel od vodohospodárov či policajtov nemajú kompetencie voči takémuto bezohľadnému a nebezpečnému spôsobu podnikania okamžite a hlavne rázne zakročiť.

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav