Recepty na letné dni – lečo

  • Nezaradené
  • 28. júla 2019, 00:54

Ako sme už písali v predchádzajúcich vydaniach Piešťanského týždňa, počas leta by sa mali jesť ľahko stráviteľné zeleninové jedlá. Keďže je momentálne sezóna cukety, pripravíme si jedlo z tejto obľúbenej zeleniny. Je ním jeden z variantov leča, avšak omnoho ľahšie stráviteľný ako klasický s vajíčkami.

Lečo z cukety lahodí nielen oku, ale aj žalúdku. (Autor: Slavomíra Nováková)

LAHODNÉ LEČO

Suroviny pre 4 osoby:

4 stredne veľké zelené hrubostenné papriky 

4 veľké rajčiny

3 cibule

3 menšie cukety

3 šulce syra Bambino

olej, soľ, korenie, paprika alebo kurkuma podľa chuti (ja som pridala aj trošku drvenej bazalky)

Postup:

Na panvici si na slnečnicovom alebo repkovom oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme rezance papriky, z ktorej sme vyrezali jadrovníky, a kocky z cukety. Prikryté podusíme asi 15 minút. Odkryjeme a pridáme nadrobno nakrájané rajčiny, premiešame a dusíme asi 5 minút. Ochutíme soľou, korením, paprikou (kurkumou), prípadne bazalkou, a premiešame. Nakoniec do masy vytlačíme syr Bambino, znovu zamiešame a povaríme asi 5 minút, kým sa syr neroztopí. Porcie leča ozdobíme troškou bazalky a kečupom. Podávame s hrubozrnným pečivom. Tento variant leča je ľahko stráviteľný, lahodí nielen oku, ale aj žalúdku. 

Dobrú chuť!

Slavomíra Nováková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava