Zdieľané bicykle čoskoro už aj v Piešťanoch a dokonca zadarmo

Už onedlho si budú môcť obyvatelia či návštevníci Piešťan na vybraných lokalitách bezplatne zapožičať bicykel. Radnica zabezpečí desať kusov verejných bicyklov a súkromný investor, piešťanská firma Magna energia doplní ďalších dvadsaťštyri dvojkolesových „tátošov“.


Zdieľaný bicykel má byť rovnaký ako používajú v Trenčíne. (Autor: trencin.sk)

Kým v prípade piešťanskej radnice výberové konanie na typ bicykla ešte nie je uzavreté, dvadsaťštyri kusov od Magna energie bude od trenčianskej bicyklovej spoločnosť Liberty Trade.  

Povinnosť nakúpiť desať verejných bicyklov mestu vyplýva z realizácie výstavby cyklochodníkov medzi Dopravnou a Sasinkovou. Súkromný investor Magna energia sa chce i týmto spôsobom ako domáci podnikateľský subjekt v mieste svojho sídla prezentovať. O tomto zámere informoval na tlačovej konferencii v stredu 24. júla primátor mesta Peter Jančovič.

Stojany na bicykle budú podľa primátora umiestnené v troch lokalitách – pred Piešťanským informačným centrom na Pribinovej ulici, pred železničnou stanicou a na sídlisku Juh.

Požičiavanie bicyklov bude bezplatné avšak všetky budú vybavené zariadením na sledovanie polohy. Správca tak bude mať presný prehľad o tom, kde sa koľko bicyklov nachádza.

Bezplatné požičiavanie sa bude niesť v téme: „Môžeš si ma zadarmo požičať. Prosím ťa, vráť ma, aby som mohol slúžiť aj ostatným, ktorí ma potrebujú. Dokážme spolu, že máme na to, aby sme fungovali aj bez zamykania a ponižujúceho kradnutia.“

Podmienky výpožičky: „0€ / hodinu. Vráť ma do 3 hodín. Po jazde ma vráť na jedno z označených stanovíšť. Jazdi so mnou ohľaduplne.“

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava