Nataša Rybanská v maďarskej reprezentácii prispela k rekordu

  • Nezaradené
  • 25. júla 2019, 08:00

Doslova frašku prinieslo stretnutie medzi družstvami Maďarska a domácej Kórejskej republiky v ženskom vodnopólovom turnaji na majstrovstvách sveta v plaveckých športoch v Kwangdžu. Maďarky totiž zdolali hostiteľky vysoko 64:0, čo je nielen rekord svetových šampionátov, ale aj prekonané maximum zo Svetovej univerziády 1985 (Juhoslávia – Guatemala 62:0). Zaujímavosťou je, že na rekorde sa ôsmimi gólmi podieľala 19-ročná piešťanská rodáčka Nataša Rybanská.

Piešťanka Nataša Rybanská je oporou maďarskej reprezentácie vo vodnom póle. foto: FB Nataša Rybanská

Nataša Rybanská, ktorá pred dvomi rokmi prijala maďarské občianstvo a mimoriadne sa jej darí, sa vo farbách Slovenska predstavila napríklad na Európskych hrách 2015 v Baku. „Na Slovensku sa mi nedostalo takej školy, akú mám v Maďarsku. Veľmi mi tiež pomohol tréner a bývalý skvelý hráč Tamás Faragó, ktorý si ma všimol a verí mi. Práve on mi ponúkol možnosť reprezentovať Maďarsko. A ja ho predsa nemôžem a nechcem sklamať,“ zhodnotila piešťanská rodáčka, ktorá je so 190 centimetrami najvyššia v celom tíme, a práve to je jednou z jej devíz. „Moji tréneri to zbožňujú. Vidia veľa možností, ako s mojou výškou pracovať a ako ju využiť,“ prezradila mladá pólistka.

Pôsobenie u našich južných susedov je pre Rybanskú veľkou školou. „Doma nemáme trénerov a školu, akú majú v Maďarsku. Tu sú dievčatá odmalička pripravované na záťaž, ktorá sa im postupne zvyšuje. Na Slovensku to akosi nevieme. Viem to podľa seba. Prišla som sem a veľa vecí som neovládala, lebo ma to nemal kto naučiť,“ doplnila Rybanská.

th

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín