Chcel sa vyhnúť súdu a nahlásil bombu, pomýlil si dátum

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 24. júla 2019, 15:32

V rukách polície skončil mladík, ktorý 10. apríli tohto roku nahlásil bombu na súde. Chcel sa vyhnúť pojednávaniu, paradoxne si však pomýlil dátum. Jeho súdny proces bol totiž na programe až nasledujúci deň 11. apríla.

Takmer celé doobedie bola uzavretá Nálepková ulica, kde okresný súd sídli (Autor: am)

Policajti však po jeho oznámení museli prehľadať všetky súdy na Slovensku pretože kde konkrétne sa bomba nachádza telefonujúci nespresnil. Dotklo sa to i piešťanského okresného súdu. A 10. apríla takmer celé doobedie bola uzavretá Nálepková ulica.

Ako informovala trnavská krajská polícia, 23-ročný muž z okresu Trnava už čelí obvineniu zo šírenia poplašnej správy. V stredu 10. apríla zavolal na linku 112 s tým, že na okresnom súde je bomba. Nešpecifikoval presné miesto, a tak muži zákona museli skontrolovať všetky súdy. V priebehu niekoľkých minút boli prerušené všetky naplánované pojednávania a evakuované súdy. Pri prehliadkach nič podozrivé nenašli.

V krátkom čase odhalili aj volajúceho, ktorý sa k nahlásenej bombe priznal. Takto sa chcel vyhnúť naplánovanému hlavnému pojednávaniu, kde bol obžalovaný zo zločinu podvodu spolupáchateľstvom.

Pojednávanie mal však naplánované až na 11. apríla, a to sa nakoniec aj uskutočnilo. Polícia stále ešte dokumentuje spôsobené škody, ktoré vznikli súdom pri nahlásenej udalosti. Trestná sadzba v takomto prípade je tri roky až osem rokov.

pror/SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav