Umenie v parku bude sprevádzať počas celého leta

  • Nezaradené
  • 21. júla 2019, 00:01

Ak sa budete prechádzať po Piešťanoch počas teplých letných dní, nezabudnite nazrieť do Domu umenia. Nielenže sa na chvíľu môžete skryť pred slnkom a horúčavami, ale obohatíte sa aj kultúrne. Lebo ako hovorí dielo inštalované vo výstavnej sieni v rámci expozície Umenie v parku, kultúra má odpovede na otázky, ktoré sme si nepoložili.

Téma výstavy nie je jednotná, každý si tam nájde to svoje. (Autor: am)

Grafiky, sochy z bronzu, dreva, skla, dokonca aj fotografie. Dom umenia v stredu 11. júla slávnostne otvoril už ôsmy ročník výstavy s názvom Umenie v parku. „Výstava realizuje svoju expozíciu práve v čase, keď obyvatelia a návštevníci mesta môžu vidieť Sochu piešťanských parkov,“ uviedla riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová, ktorá vyjadrila potešenie, že táto výstava môže byť akýmsi doplnením spomínanej Sochy piešťanských parkov a zľahka na ňu nadväzovať. Návštevník sa tak pri prechádzke a trávení príjemných letných popoludní môže pokochať umením hneď na dvoch stranách mestského parku a vychutnať si zážitok z kultúry z viacerých uhlov.

Umenie v parku má už ôsmy rok pod svojou gesciou Martin Valo, galerista Galérie Fontána. Ten predstavil prítomných autorov, ktorí do Domu umenia zapožičali svoje diela. Medzi nimi bola aj piešťanská výtvarníčka Nadežda Mikolášiková, sochárka Renáta Sládková či autor grafík Robért Makar. Vystavujú však aj mnohí ďalší a tém, ktorým sa venujú, je skutočne mnoho.

Expozícia je inštalovaná v dvoch priestoroch. V Zrkadlovej sále sa nachádza druhá časť výstavy, ktorou je súbor fotografií talentovaného Piešťanca Jána Raua, ktorý sa klavírnym majstrovstvom počas slávnostnej vernisáže postaral o hudobný sprievod.

Výstava je otvorená do konca augusta počas pracovných dní okrem pondelka vždy od 14.00 do 17.00 h a cez víkendy od 14.00 do 18.00 h.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav